Monovolume familiste second hand – clasamente TÜV Report 2013

Autor: Oraan Mărculescu 29 ian. 2013 Dosar & Analize

Podiumul monovolumelor familiste cu o vechime mică, între 2 şi 3 ani, este condus fără probleme de Volkswagen Golf Plus (bazat pe Golf 6), cu o rată a defectelor mai mică decât a lui Toyota Corolla Verso şi Opel Meriva.

Foarte interesant este că următoarele câteva modele din clasament sunt departajate la diferenţe extrem de mici. Un alt lucru demn de remarcat este prestaţia foarte bună a modelelor germane, concernul VAG având cele mai multe motive de mulţumire datorită lui Seat Altea, Skoda Roomster şi VW Touran.

La capătul opus avem parte de o surpriză neplăcută: Dacia Logan MCV, cea mai ieftină maşină cu 7 locuri la nemţi, ocupă ultima poziţie a clasamentului, cu o rată a defecţiunilor foarte mare, în compania ei aflându-se italianul Fiat Doblo, precum şi vărul francez Renault Kangoo.

Tot la capitolul surprize nu prea plăcute contorizăm şi poziţionarea spre finalul clasamentului a fraţilor Volkswagen Sharan / Ford Galaxy, precum şi a monovolumului sportiv Ford S-Max. Totuşi, o explicaţie ţine şi de faptul că acestea sunt monovolume de categorie superioară, ceea ce se reflectă şi în media rulajului mult mai ridicată decât a celorlalte modele.

Renault Scenic şi Citroen C4 Picasso au o poziţionare corectă, la jumătatea clasamentului, însă, dacă ne raportăm strict la rivalii direcţi, din categoria monovolumelor compacte, cele două modele franţuzeşti sunt, de fapt, ultimele.

Clasamentul modelelor cu vechime între 4 şi 5 ani, pe pagina următoare

Pagini: 1 2 3 4 5

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide