TOP 10: maşini de oraş cu emisii CO2 scăzute

Nu sunt multe maşini de oraş care se pot lăuda cu nivelul de emisii CO2 sub bariera de 120 g/km, dar sunt câteva modele care fac o figură chiar foarte bună, coborând sub 100 g/km. smart ForTwo este primul în acest top, cu numai 88 g/km emisii CO2.

TOP 10: maşini de oraş cu emisii CO2 scăzute TOP 10: maşini de oraş cu emisii CO2 scăzute

VEZI TOATE ARTICOLELE TOP 10 EMISII CO2 PE SEGMENTE!

Maşinile care consumă puţin şi care au emisii CO2 mai reduse sunt, de regulă, cam scumpe, deoarece tehnologia utilizată costă destul de mult faţă de mijloacele de propulsie uzuale.

TOP 10 EMISII CO2 - masini de oras

Pe primul loc în acest TOP 10 al segmentului de maşini de oraş se situează smart ForTwo - dar nu versiunea cu propulsie hibridă pe benzină, ci micul diesel cdi, care se laudă cu numai 3,3 litri/100 km şi emisii CO2 de numai 88 g/km.

Grupul Volkswagen are nu mai puţin de trei reprezentante în acest top (Seat Ibiza Ecomotive, VW Polo Bluemotion şi Skoda Fabia TDI Greenline), în timp ce Toyota iQ intră în top cu două motorizări, la fel ca smart ForTwo. Grupul BMW are un reprezentant în acest segment, prin Mini Cooper D, care demonstrează un nivel tehnologic ridicat, având ca rezultat emisii CO2 de numai 104 g/km.

Fraţii Citroen C1 - Peugeot 107 - Toyota Aygo au trecut recent printr-un facelift, care a presupus şi modificări la partea tehnică, la motorul pe benzină de 1,0 litri emisiile CO2 coborând de la 109 la 106 g/km (aceste versiuni updatate urmează să ajungă şi pe piaţa noastră la anul).

Doar patru dintre aceste modele sunt disponibile şi pe piaţa noastră, la preţuri destul de mari pentru amatorii de maşini economice. Celelalte modele vor figura din 2009 pe piaţa europeană, dar rămâne de văzut dacă vor fi aduse şi în România.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.