Kia Soul EV: prima electrică a coreenilor are o autonomie de 200 km

Coreenii de la Kia au prezentat la Salonul Auto Geneva 2014 primul vehicul electric de serie al mărcii, şi anume Soul EV. Echipată cu un motor electric de 81,4 kW, noua electrică a coreenilor primeşte o garanţie de până la şapte ani.

Kia Soul EV: prima electrică a coreenilor are o autonomie de 200 km Kia Soul EV: prima electrică a coreenilor are o autonomie de 200 km

Kia Soul EV, prima maşină electrică de serie a producătorului sud-coreean, şi-a făcut debutul pe tărâm european în cadrul Salonului Auto Geneva 2014.

În esenţă, Soul EV nu este altceva decât un Soul din ultima generaţie care, în loc de motorul cu ardere internă, a primit un propulsor 100% electric ce dezvoltă 81,4 kW (109 CP). Curentul vine de la un set de baterii litiu-ion-polimer de 27 kWh care oferă o autonomie maximă de 200 km.

Ţi se pare ţie că maşina asta e electrică?

Încărcarea completă a bateriilor durează doar cinci ore dacă se foloseşte o priză standard de 230 V, potrivit oficialilor mărcii. Totodată, folosind un sistem de încărcare rapidă, de 50 sau 100 kW, bateriile pot fi încărcate parţial în aproximativ 30 de minute.

Sprintul de la zero până la 100 km/h durează mai puţin de 12 secunde, iar viteza maximă este limitată la 145 km/h. Altfel spus, nişte valori decente pentru o maşină care îşi va duce traiul, cel mai probabil, exclusiv în mediul urban.

Un interior absolut normal

Altfel, cu excepţia modificărilor tehnice evidente, Soul EV rămâne o maşină ca oricare alta.

Conform oficialilor mărcii, piaţa din Europa va primi 1.000 de unităţi Soul EV pentru anul 2014.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.