Tesla a oprit imediat producţia primei variante Model 3

Autor: ProMotor 19 iun. 2019 Mașini electrice
Tesla a oprit imediat producţia primei variante Model 3

Tesla a scos de la vânzare varianta Model 3 Long Range cu tracţiune spate.

Aceasta a fost prima variantă Model 3 oferită la lansare, în 2017, dar anul trecut a fost scoasă din sistemul de comandă online al Tesla. Cu toate acestea, a fost în continuare valabilă pentru clienţi până acum câteva zile, însă doar dacă comanda se dădea dintr-un showroom sau prin telefon.

Potrivit unui mesaj trimis de Tesla clienţilor săi, dezvăluit de InsideEVs, producţia acestui model a fost oprită imediat de către fabrică. Acest model nu va este disponibil pentru comandă. Tesla verifică situaţia în care unele modele comendate anterior au fost deja produse. Compania a anunţat clienţii că săptămâna viitoare ce comenzi nu poate livra şi ce alternative oferă.

Clienţii Model 3 vor trebui să facă un downgrade la un Standard Range Plus (31.850 de dolari) sau un upgrade la Long Range AWD (41.850 de dolari), însă asta nu poata fi în niciun caz o veste bună, pentru că modelul Long Range tracţiune spate avea o autonomie de 523 km şi era cu doar jumătate de secundă mai lent până la 100 km/oră faţă de modelul cu tracţiune integrală (4,9 secunde).

Deşi Tesla nu a explicat decizia, cel mai probabil este vorba de încercarea de a creşte ritmul de producţie pentru Model 3 prin eliminarea variantelor disponibile. Astfel, viteza de producţie creşte, iar compania câştigă mai mult dacă clienţii aleg modelul AWD cu o marjă de profit mai mare.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide