Diferenţa dintre leasing şi credit auto. Care este mai avantajos?

Autor: Cristian Agatie 27 aug. 2019 Leasing
Diferenţa dintre leasing şi credit auto. Care este mai avantajos?

Prinicpala diferenţă dintre cele două forme de finanţare ţine de dreptul de proprietate asupra maşinii. Astfel, în cazul creditului bancar, proprietarul bunului este clientul (utilizatorul) încă de la începutul perioadei de creditare, iar împrumutul se achită prin rate lunare. De asemenea, bunul se asigura obligatoriu full CASCO, costurile de asigurare fiind suportate de către client sau oferite gratuit de către bancă.

Prin comparaţie, în cazul leasingului, proprietarul bunului este compania de leasing, care transferă dreptul de folosinţă utilizatorului, bunul fiind disponibil acestuia din urma în sistem de închiriere; la sfârşitul perioadei de leasing, finanţatorul se obliga să respecte dreptul de opţiune al utilizatorului (variante: cumpărarea bunului, prelungirea contractului de leasing sau încetarea raporturilor contractuale).

Important de ştiut este că societatea de leasing va asigura bunul alegând asiguratorul, costurile de asigurare fiind suportate de către utilizator (dacă prin contract nu se prevede altfel); încheierea poliţelor CASCO şi RCA sunt obligatorii. De asemenea, valoarea asigurărilor este mai mare, acestea fiind emise pe persoană juridică şi nu poe persoană fizică.

În general, creditul bancar este un produs financiar mai potrivit clienţilor particulari, în timp ce leasingul este o variantă mai bună pentru companii, mai ales că pot deduce integral ratele lunare şi costurile conexe. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide