Ce poate merge prost într-o cursă de hill climb. Exemplul Tajima [VIDEO]

Atunci când îţi îndrumi maşinăria de 1.000 de cai-putere pe un drum sinuos, în urcare, se pot întâmpla diferite lucruri (şi niciunul bun) ca lucrurile să meargă prost. Când vorbim de Tajima, e vorba de maşină.

Ce poate merge prost într-o cursă de hill climb. Exemplul Tajima [VIDEO] Ce poate merge prost într-o cursă de hill climb. Exemplul Tajima [VIDEO]

În cazul în care nu ai auzit de Nobuhiro „The Monster” Tajima, lasă-mă să-ţi fac un rezumat: omul concurează în motorsport încă din 1968, s-a remarcat în competiţiile de hill climb şi a devenit, în 2007, cel mai rapid om din Pikes Peak Hill Climb, cu un record de 10:01.408. Patru ani mai târziu, tot el bate recordul (propriul record) şi sparge bariera celor zece minute, cu un timp de 9:51.278. Apoi trece la clasa maşinilor electrice, unde obţine, în 2013, un timp de 9:46.530, pe care-l reduce în ediţia 2014 la 9:43.90. Nu mai este cel mai rapid om de pe Pikes Peak (a abut grijă Loeb de asta), însă nici nu o duce rău pentru un bătrânel de 64 de ani.

Concurând la ediţia de anul acesta a Cursei Către Cer, din Noua Zeelandă, Tajima rămâne fără eleron în timpul unui sprint în linie dreaptă, iar asta niciodată nu se poate termina bine. Din fericire, sistemele de siguranţă ale maşinilor de curse actuale sunt cât se poate de liniştitoare, Tajima împărţind autografe la câteva zeci de minute după incident, cu un zâmbet la fel de indestructibil ca el.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.