Acest Peugeot Exalt pare un Onyx mai aproape de realitate. UPDATE

Autor: Andrei Ştirbu 11 apr. 2014 Concepte auto

Credem că suntem suficient de maturi ca să înţelegem că „greşala” pe care a făcut-o Peugeot prin trimiterea accidentală a mail-ului cu poza aceasta a fost, de fapt, un gest premeditat. Francezii au vrut să atragă atenţia asupra acestui concept pe care îl vor prezenta în premieră luna aceasta, la Salonul Auto de la Beijing. Nu putem, desigur, decât să ne bucurăm că au făcut-o, intenţionat au ba. Pentru că formele astea sunt pur şi simplu delicioase. 

Un exerciţiu similar a fost Peugeot Onyx, conceptul prezentat la Salonul Auto de la Paris din 2012 care a lăsat multe mandibule la pământ – printre care şi pe ale noastre, recunoaştem. Iar Exalt poate fi considerat o urmare firească şi… fezabilă a lui Onyx.

Pentru că, în comparaţie cu antemenţionatul, Exalt se prezintă ca un coupé cu patru uşi (un termen deja general acceptat) cu linii agresive, o „asociere de oţel neprelucrat cu un material textil eficient, Shark Skin, inspirat de structura pielii de rechin”. 

Platforma este Hybrid4, constituită dintr-un motor termic pe benzină şi un motor electric, cu o putere totală de 340 de cai-putere.

În timp ce aşteptăm cuminţi mai multe poze, ne întrebăm dacă nu cumva ceea ce vom vedea pe 20 aprilie anul acesta nu reprezintă precursorul fantezist a lui Peugeot 508. Ne-ar plăcea ca peste doi ani să vedem o berlină de clasă medie cu forme asemănătoare. Visăm prea mult?  

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide