Conceptul Asterion a fost vedeta standului Lamborghini la Paris. LIVE

Lamborghini a făcut o surpriză publicului de la Salonul Auto Paris 2014 şi a prezentat primul model hibrid din istoria mărcii, botezat Asterion. Am fost la salonul parizian şi îţi spun cum se vede de aproape cel mai puternic Lambo din istorie

Conceptul Asterion a fost vedeta standului Lamborghini la Paris. LIVE Conceptul Asterion a fost vedeta standului Lamborghini la Paris. LIVE

Conceptul Lamborghini Asterion este primul model hibrid din istoria producătorului auto italian şi, în acelaşi timp, e cel mai puternic Lambo făcut vreodată. Trei motoare electrice şi un V10 de 5,2 litri care duc valoarea puterii maxime la 910 CP. Cu alte cuvinte, un adversare redutabil pentru McLaren P1, Porsche 918 Spyder şi LaFerrari, cu observaţia că modelul celor de la Lamborghini este, deocamdată, un prototip.

Dar, aşa cum poţi să vezi şi tu în poze şi în video, e un prototip foarte cuminte pentru reputaţia Lamborghini, poate prea cuminte pentru propriul său bine. E foarte departe de formele SF ale lui Veneno, atât la exterior, cât şi la interior. De fapt, aş putea spune că e chiar mai cuminte şi decât modelele de serie Huracan şi Aventador, care i-au stat alături la standul de la salonul auto parizian.

Habitaclul e foarte simplu (faţă de alte idei ale italienilor din trecut) şi, deşi are o tabletă pe consola centrală şi un ecran pe post de cadrane de bord, nu prea reuşeşte să iasă în evidenţă.

Sigur, la partea tehnică nu am nici un dubiu că italienii de la Lamborghini (cu un pic de ajutor de la nemţii de la Audi) au reuşit să facă o treabă de excepţie şi, cine ştie, poate o să vedem acest Asterion ca model de serie în curând.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.