Conceptul Asterion a fost vedeta standului Lamborghini la Paris. LIVE

Autor: Iulian Dnistran 06 oct. 2014 Concepte auto

Conceptul Lamborghini Asterion este primul model hibrid din istoria producătorului auto italian şi, în acelaşi timp, e cel mai puternic Lambo făcut vreodată. Trei motoare electrice şi un V10 de 5,2 litri care duc valoarea puterii maxime la 910 CP. Cu alte cuvinte, un adversare redutabil pentru McLaren P1, Porsche 918 Spyder şi LaFerrari, cu observaţia că modelul celor de la Lamborghini este, deocamdată, un prototip.

Dar, aşa cum poţi să vezi şi tu în poze şi în video, e un prototip foarte cuminte pentru reputaţia Lamborghini, poate prea cuminte pentru propriul său bine. E foarte departe de formele SF ale lui Veneno, atât la exterior, cât şi la interior. De fapt, aş putea spune că e chiar mai cuminte şi decât modelele de serie Huracan şi Aventador, care i-au stat alături la standul de la salonul auto parizian.

Habitaclul e foarte simplu (faţă de alte idei ale italienilor din trecut) şi, deşi are o tabletă pe consola centrală şi un ecran pe post de cadrane de bord, nu prea reuşeşte să iasă în evidenţă.

Sigur, la partea tehnică nu am nici un dubiu că italienii de la Lamborghini (cu un pic de ajutor de la nemţii de la Audi) au reuşit să facă o treabă de excepţie şi, cine ştie, poate o să vedem acest Asterion ca model de serie în curând.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide