Lamborghini Aventador LP700-4 - toate imaginile şi detaliile

În sfârşit, noul Lamborghini Aventador LP700-4 este dezvăluit publicului la Salonul Auto Geneva 2011. Iată-l în toată splendoarea lui!

Este cazul ca Ferrari să înceapă să tremure? Ei bine, cusiguranţă cei de la Lamborghini asta speră. Şi au toate motivele,deoarece Lamborghini Aventador LP700-4 chiar arată ca undemon pe patru roţi.

Lamborghini Aventador LP700-4 este un demn urmas al lui Murcielago, fiind foarte agresiv

Am văzut din imaginile spion cănoul Lambo se anunţa mai ceva decât Reventon, iar rezultatul nudezamăgeşte: Lamborghini Aventador are un design extrem de agresiv,dar şi familiar, fiind foarte uşor de identificat ca un supercarprodus de firma din Sant'Agata Bolognese.

Spoilerul frontal beneficiază de două imense grile deaerisire laterale, care încadrează un micsplitter, în timp ce "privirea" farurilor contribuie la nota desuper-agresivitate a lui Aventador. Noul model te domină şi princele două mari guri de aerisire de pe laterale, din spateleportierelor, fantele din spatele geamurilor devenind aproapeinsignifiante.

Spatele lui Lamborghini Aventador LP700-4 aminteşte de un avion de vânătoare

Spatele maşinii este conceput într-o manieră Mad Max, fiindclară grija pentru aerodinamică şi tehnologie. Stopurile suntfoarte agresive, dar aproape că se pierd în aspectul foarte tehnic,dominat de alte două fante de aerisire, evacuarea centrală şicapota motorului, cu un fel de lunetă în trepte. Decupareapanourilor caroseriei lui Avendator aminteşte foarte mult decarlinga unui avion de vânătoare.

Imagine care aproape se transpune şi în interior, undeşoferul este gratulat cu o multitudine de comenzi. Esteclar: epoca modernă a telecomunicaţiilor nu putea ocoliLamborghini, aşa încât Aventador are o consolă centrală garnisităcu multe comenzi şi un display color. Principial, vorbim de unsistem derivat din MMI-ul de la Audi.

Interiorul lui Lamborghini Aventador LP700-4 este adaptat cerintelor moderne de telecomunicatii

În spatele scaunelor regăsim, după cum era normal, unV12 aspirat de 6,5 litri, care dezvoltă o putere maximă de 700 CPla 8.250 rpm, în condiţiile în care este mai uşor cu 18 kgdecât motorul de pe Murcielago, dar şi mai potent decât acesta. Înplus, italienii se laudă că noul motor este cu 20% mai econom -lucru pe care ne îndoim că pasionaţii îl vor băga în seamă.

Masa totală a lui Lamborghini Aventador se cifrează la1.575 kg, graţie construcţiei şasiului şi panourilor caroseriei dinmateriale uşoare. De exemplu, structura monococă acompartimentului pentru pasageri este din fibră de carbon, fiinddezvoltată împreună cu Boeing Aerospace, iar structura derezistenţă a caroseriei şi componentele suspensiei sunt realizatedin aluminiu şi magneziu.

Motorul lui Lamborghini Aventador LP700-4 este un V12 aspirat de 700 CP

Prin urmare, vorbim de un raport masă/putere de 2,27kg/CP, la nivelul unor maşini supersport precum Bugatti Veyron sau noul Pagani Huayra. În condiţiile în carerepartiţia maselor pe punţi este de 43% pe faţă, respectiv 57% pespate, Aventador promite atât o manevrabilitate exemplară, cât şiperformanţe excelente.

Care sunt anunţate ca 2,9 secunde până la 100 km/h (cuajutorul sistemului Launch Control), respectiv 350 km/h vitezămaximă. Şoferul are la dispoziţie trei moduri de a conducemaşina: Strada, Sport şi Corsa. În funcţie de programul ales,calculatorul central modifică parametrii de funcţionare arăspunsului motorului la accelerare, tăria direcţiei Servotronic,timpii de schimbare ai celor 7 trepte din cutia ISR (IndependentShifting Rods) sau mdoul de răspuns al diferenţialului spate.

Lamborghini Aventador LP700-4 atinge 100 km/h in 2,9 secunde si o viteza maxima de 350 km/h

Jantele sunt de 19 inch pe faţă, respectiv 20 inch pe spate,fiind încălţate cu pneuri Pirelli P Zero (255/35 ZR 19 pe faţă,respectiv 335/30 ZR 20 pe spate), în timp ce discurile ceramice defrână sunt standard (cele din faţă având un diametru de 40 cm.Transmisia lui Aventador este, evident, integrală, iarsuspensia nu renunţă la sistemul hidraulic, prin caregarda la sol poate fi mărită cu 4 cm, la viteză mică, atunci cândse trece peste hopuri.

Mai rămâne de văzut cât costă Lamborghini AventadorLP70-4. Preţul este estimat, pentru moment, la 270.000euro, o valoare foarte tentantă date fiind performanţelela nivelul unor maşini care sunt cotate la un milion de euro. Cudiferenţa că Murcielago se va produce într-o serie mai mare deexemplare.

Pretul lui Lamborghini Aventador LP700-4 este estimat la 270.000 euro