Copia GAC E-jet este dovada că şi chinezilor le place Mercedes CLA...

Noul coupe cu patru uşi Mercedes-Benz CLA a intrat în colimatorul chinezilor încă de când a fost prezentat ca şi concept. Vă prezentăm cu ”mândrie” noul plagiat tupeist al chinezilor: GAC E-jet. De ce tupeist?

Copia GAC E-jet este dovada că şi chinezilor le place Mercedes CLA... Copia GAC E-jet este dovada că şi chinezilor le place Mercedes CLA...

La Salonul Auto Beijing 2012, cei de la Mercedes Benz au prezentat fascinantul concept Style Coupe (care era clar că prefigurează un frăţior al cunoscutului CLS). Un concept care le-a dat idei chinezilor.

Iată că modelul de serie Mercedes-Benz CLA a fost prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Detroit 2013, dar a avut şi o... ”umbră”. De fapt, mai pe şleau, la acelaşi salon auto a fost prezentată şi o copie chinezească foarte clar inspirată de CLA.

Este vorba despre conceptul de maşină electrică E-jet, realizat de chinezii de la GAC (Guangzhou Automobile Group) şi care pare să preia foarte multe idei stilistice de la modelul german CLA.

Dacă, din punct de vedere al designului, sursa de inspiraţie este clar germană, în ce priveşte tehnologia de propulsie chinezii au fost, se pare, impresionaţi de... Chevrolet Volt.

Prin urmare, conceptul E-jet beneficiază de propulsie electrică având sistem range-extender cu un motor termic de 1,0 litri. Chinezii se laudă că E-jet are un demaraj de 4,5 secunde până la 50 km/h, în timp ce autonomia în regim electric, deşi nu a fost comunicată, ar fi rezonabilă.

Pe lângă acest concept E-jet, chinezii de la GAC au mai prezentat la Detroit 2013 încă două modele eco: sedanul Trumpchi 4WD Hybrid, respectiv crossoverul GS5 BEV.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.