Dartz Mojo Concept - jucărie pentru milionarii ruşi

Mojo... parcă era numele unei băuturi exotice. Sau al unui personaj de desene animate. De acum încolo, va fi şi numele unui vehicul neobişnuit, realizat de ruşii de la Dartz. Iată primele imagini cu Darz Mojo.

Dartz Mojo Concept - jucărie pentru milionarii ruşi Dartz Mojo Concept - jucărie pentru milionarii ruşi

Procucătorul exclusivist din Rusia, Dartz, s-a făcut remarcat prin SUV-ul de lux Kombat, un rival al lui Hummer H1 dedicat milionarilor ruşi extravaganţi (maşină care oferea chiar şi tapiţerie din piele de... penis de balenă!). După care a anunţat că va produce o limuzină-mastodont blindată de 2.000 CP, Dartz Sportback.

Aşa încât nu mică ne-a fost surpriza când ruşii ne-au gratulat cu imaginile unui nou concept: Dartz Mojo. Micul vehicul urmează să fie arătat publicului larg cu ocazia Top Marques Monaco Show 2012, în aprilie anul următor, când vom afla mai multe şi despre caracteristicile tehnice ale lui Mojo, dar şi care sunt planurile pentru producţia acestuia.

Pentru moment, ştim că Dartz Mojo e o mică maşină sport cu două locuri, cu motor plasat în spate - din câte ne putem da seama, este vorba de două motoare de motocicletă, alipite în V şi care dispun de două evacuări proeminente. Se obervă chiar şi transmisia cu lanţuri pe cele două roţi din spate, ceea ce subliniază legătura de rudenie cu tehnica moto.

Foarte ciudat plafonul maşinii, care e deschis atunci când maşina e utilizată ca un speedster, dar se închide când maşina stă pe loc. Per total, Dartz Mojo arată la fel de bizar precum sună denumirea sa, iar farurile ne duc puţin cu gândul la nişte concepte Peugeot de acum câţiva ani, care mizau cam pe acelaşi stil amestecat de maşină şi motocicletă.

Încă un lucru mai trebuie menţionat: va exista şi o versiune cu propulsie electrică, Dartz Jo-Mojo. Însă, până la inaugurarea oficială a conceptului, nu avem nici o confirmare cu privire la producţia în serie a acestui inedit model rusesc. Dacă, însă, va intra în producţie:

CÂT CREDEŢI CĂ VA COSTA DARTZ MOJO?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.