Dartz Mojo Concept – jucărie pentru milionarii ruşi

Autor: Oraan Mărculescu 05 oct. 2011 Concepte auto

Procucătorul exclusivist din Rusia, Dartz, s-a făcut remarcat prin SUV-ul de lux Kombat, un rival al lui Hummer H1 dedicat milionarilor ruşi extravaganţi (maşină care oferea chiar şi tapiţerie din piele de… penis de balenă!). După care a anunţat că va produce o limuzină-mastodont blindată de 2.000 CP, Dartz Sportback.

Dartz Mojo este un nou concept realizat de creatorii monstrilor Kombat si Sportback

Aşa încât nu mică ne-a fost surpriza când ruşii ne-au gratulat cu imaginile unui nou concept: Dartz Mojo. Micul vehicul urmează să fie arătat publicului larg cu ocazia Top Marques Monaco Show 2012, în aprilie anul următor, când vom afla mai multe şi despre caracteristicile tehnice ale lui Mojo, dar şi care sunt planurile pentru producţia acestuia.

Pentru moment, ştim că Dartz Mojo e o mică maşină sport cu două locuri, cu motor plasat în spate – din câte ne putem da seama, este vorba de două motoare de motocicletă, alipite în V şi care dispun de două evacuări proeminente. Se obervă chiar şi transmisia cu lanţuri pe cele două roţi din spate, ceea ce subliniază legătura de rudenie cu tehnica moto.

Se observa ca motorizarea lui Dartz Mojo provine din domeniul moto

Foarte ciudat plafonul maşinii, care e deschis atunci când maşina e utilizată ca un speedster, dar se închide când maşina stă pe loc. Per total, Dartz Mojo arată la fel de bizar precum sună denumirea sa, iar farurile ne duc puţin cu gândul la nişte concepte Peugeot de acum câţiva ani, care mizau cam pe acelaşi stil amestecat de maşină şi motocicletă.

Încă un lucru mai trebuie menţionat: va exista şi o versiune cu propulsie electrică, Dartz Jo-Mojo. Însă, până la inaugurarea oficială a conceptului, nu avem nici o confirmare cu privire la producţia în serie a acestui inedit model rusesc. Dacă, însă, va intra în producţie:

CÂT CREDEŢI CĂ VA COSTA DARTZ MOJO?

Dartz Modjo va fi prezentat oficial in aprilie 2012, la Top Marques Monaco

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide