De-a dreptul cool: Mini Businessman Concept nu e făcut de designerii Mini

Autor: Oraan Mărculescu acum 6 ani Concepte auto

Se pare că, în cazul noii generaţii Mini, britanicii şi germanii de la BMW au decis să mizeze mai mult pe pragmatism, aşa încât versiunea Mini Clubman de până acum, cu portierele spate cu deschidere inversă şi hayonul înlocuit de două uşi simetrice, urmează să-i facă loc unui break oarecum convenţional.

MINI BUSINESSMAN CONCEPT. from MINI BUSINESSMAN on Vimeo.

Ei bine, un grup de studenţi de la Şcoala de Design ISD (Franţa) au decis că e cazul să le arate oficialilor Mini cât de mult au pierdut pentru că nu mai oferă o versiune pseudo-break originală. Şi uite aşa s-a născut acest proiect inedit: Mini Businessman Concept.

Sincer, cam aşa ar trebui să arate viitorul Mini Clubman. Prin 2020 sau 2025…

De la început trebuie menţionat că vorbim de un concept virtual, dar care reuşeşte foarte bine (spunem noi) să ducă în viitor elemente foarte cunoscute ale brandului britanic, într-un pachet original şi care ar merita să fie luat în considerare de cei de la Mini.

Mini Businessman îşi propune să-i tenteze pe cei care vor să demonstreze că au succes în afaceri

În primul rând, forma de aproape-break este foarte curată datorită ideii de a folosi portiere laterale cu deschidere verticală, ceea ce a dus la obţinerea unui profil clar, în două tonuri, suprafaţa vitrată îngustă sporind impresia de dinamism a siluetei. Lăudabil modul în care utilizarea tehnologiei de modelare 3D a fost utilizată pentru a obţine un efect de granit pentru caroserie şi ornamentele interioare.

Scaune care conţin lemn, ornamente cu look de granit şi un ambient futurist

Habitaclul oferă 4 locuri generoase (cel puţin pentru standardele unui Mini), iar faptul că plafonul din sticlă este detaşabil face din acest concept un fel de ”shooting roadster”. Din nou, de remarcat utilizarea unor materiale precum lemnul sau tapiţeria din piele cu look de acum o jumătate de secol, ceea ce-i conferă universului interior o patină aparte.

Cei 7 studenţi responsabili de Mini Businessman Concept susţin că e un ”shooting-roadster”

Sursa: Behance.netComentarii
Inchide