Detroit 2013: Toyota Corolla Furia Concept prefigurează Corolla pentru SUA

Autor: Oraan Mărculescu 15 ian. 2013 Concepte auto

În 2012 a fost lansată în Japonia cea de-a 11-a generaţie Toyota Corolla, care mizează în continuare pe un stil conservator, pe gustul unui public trecut de o anumită vârstă şi, de ce nu, în linie cu imaginea pe care lumea şi-a format-o despre Corolla în cele câteva decenii de când există acest nume în catalogul Toyota.

În Europa şi America de Nord se mai vinde încă sedanul Corolla lansat în 2007, o dată cu prima generaţie Auris. Însă la Detroit 2013 avem parte de un urmaş al lui Corolla care rupe tradiţionalismul şi se înscrie într-o notă mult mai modernă, la fel ca noua generaţie Auris.

Deocamdată, viitoarea Corolla este prefigurată de conceptul Corolla Furia, care, aşa cum sugerează şi numele, pune cam mult accent pe imaginea furioasă, sedanul având un look curios de agresiv şi dinamic.

La fel ca noua Auris, partea frontală a lui Corolla Furia Concept este dominată de un ”V” foarte larg, cu sigla bine evidenţiată, în timp ce farurile foarte înguste, beneficiind de tehnologie LED; vin cu o idee inedită pentru iluminare.

În plus, în aripile laterale sunt decupate fante sportive, prevăzute cu faruri de ceaţă care-i conferă maşinii un look psihedelic. La care mai adăugăm spoilerul frontal masiv şi cu o parte centrală bine evidenţiată. Per ansamblu, Corolla Furia iese clar în evidenţă, dar imaginea de marcă cu care ne-am obişnuit este mult schimbată.

Şi în spate lucrurile sunt mult schimbate, stopurile ascuţie şi zvelte fiind însoţite de un difuzor proeminent, flancat de evacuări romboidale, în timp ce eleronul de pe capacul portbagajului completează puternica tuşă sportivă.

Corolla Furia Concept nu e un sedan prea mic: având o lungime de 4,62 metri şi un ampatament de 2,70 metri, maşina se anunţă foarte practică pentru cât de sportiv arată şi ne dă de înţeles că noua generaţie Corolla urmează să mizeze pe un public mai tânăr.

Rămâne de văzut dacă noua Toyota Corolla, prefigurată de conceptul de la salonul american, va veni în Europa cu aceeaşi înfăţişare sau pe Bătrânul Continent se va prefera o ”ţinută” mai conservatoare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide