Land Rover Discovery Vision Concept prefigurează noua generaţie a SUV-ului Discovery

Britanicii de la Land Rover au prezentat, cu câteva zile înainte de debutul Salonului Auto New York 2014, conceptul Discovery Vision, care ne dă suficiente indicii despre felul în care va arăta viitoarea generaţie e SUV-ului extrem de practic Land Rover Discovery.

Land Rover Discovery Vision Concept prefigurează noua generaţie a SUV-ului Discovery Land Rover Discovery Vision Concept prefigurează noua generaţie a SUV-ului Discovery

La 25 de ani de la lansarea primei generaţii Land Rover Discovery, britanicii au prezentat conceptul Discovery Vision, care prefigurează următoarea generaţie a SUV-ului construit în Solihull. Evenimentul s-a desfăşurat pe nava americană USS Intrepid, care acum acum joacă rolul de muzeu naval şi aeronautic.

Conform comunicatului oficial, conceptul Discovery Vision ne arată direcţia de design în care se va îndrepta noua familie Discovery, ceea ce înseamnă că britanicii plănuiesc lansarea mai multor modele ce vor purta acest nume. Iar unul dintre zvonuri spune că actualul Freelander va intra sub noua denumire în viitorul apropiat.

Cu un design foarte apropiat de noul Range Rover, Land Rover Discovery Vision Concept oferă şapte locuri, cu mai multe opţiuni de personalizare a spaţiului interior. Altfel spus, pe lângă modul cu şapte locuri, SUV-ul futurist oferă modurile cu şase locuri (2+2+2), cinci locuri (2+1+2 sau 2+3) şi patru locuri (sau modul limuzină – 2+2).

Ar fi foarte interesant să ajungă şi pe varianta de serie acest sistem de deschidere a uşilor

Totodată, interiorul a fost îmbrăcat într-o mare de piele, de la scaune şi până la bord, în stilul caracteristic Land Rover. De asemenea, unele părţi ale interiorului au fost tapiţate cu un nou tip de piele, denumită Foglizzo H20w, care a fost tratată pentru a putea fi spălată cu uşurinţă.

Pe consola centrală, toate butoanele şi micile ecrane au fost înlocuite cu un singur ecran imens, asemănător cu cel din Tesla Model S, care are o rezoluţie de 3 milioane de pixeli, conform informaţiilor publicate de britanici. Cu toate acestea, interiorul conceptului arată foarte apropiat de o versiune de serie, ceea ce înseamnă că nu se vor schimba foarte multe atunci când noul Discovery va ajunge la dealerii din lume.

Piele care poate fi spălată şi un ecran imens pe consola centrală. Numai bun pentru o noroială ca la carte, nu?

Pentru că este, totuşi, o maşină care poartă sigla Land Rover – iar asta înseamnă o istorie bogată în maşini capabile în teren accidentat – conceptul Discovery Vision a primit o sumedenie de sisteme electronice menite să îl ajute pe şofer atunci când ajunge pe drumuri unde asfaltul e un vis frumos. Sisteme ca binecunoscutul Terrain Response, Remote Control Drive, Tow Assist, Gesture Control, Smart Glass, Laser Terrain Scanning, Transparent Bonnet, precum şi farurile cu laser.

Land Rover Discovery Vision Concept va fi prezentat la Salonul Auto New York 2014. La prezentarea de pe USS Intrepid, britanicii specialişti în offroad au anunţat şi un parteneriat cu Virgin Galactic, compania care lucrează intens la zboruri spaţiale turistice.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.