Luxgen Neora Concept la Salonul Auto Shanghai 2011

Taiwanezii vor neapărat să surprindă lumea auto: după primul lor monovolum electric, iată că, la Salonul Auto Shanghai 2011, au prezentat conceptul unei berline cu motor electric: Luxgen Neora Concept. Oare aceasta va fi prima maşină electrică premium de serie mare?

Luxgen Neora Concept la Salonul Auto Shanghai 2011 Luxgen Neora Concept la Salonul Auto Shanghai 2011

În timp ce atenţia lumii auto era aţintită către planurile Renault în domeniul maşinilor electrice şi promisiunile altor mari constructori auto, taiwanezii de la Luxgen au prezentat, destul de discret, monovolumul electric Luxgen 7 MPV. Iar acum, la Salonul Auto Shanghai 2011, iată conceptul Luxgen Neora, o berlină electrică de lux (cel puţin aşa susţin ei).

Deşi Luxgen Neora ni se spune că e la stadiul de concept, modelul arată aproape gata pentru producţia de serie mare, doar blocurile optice fiind specifice, prin aspect, unui showcar. Per total, Luxgen Neora este o berlină de clasă medie armonios concepută, care pare un concurent serios pentru Volkswagen Passat sau Ford Mondeo - chiar dacă valorile dimensionale nu au fost comunicate.

Motorul electric folosit de Luxgen Neora este unul pretenţios, anunţând nu mai puţin de 180 kW (245 CP). Prin urmare, performanţele sunt excelente, maşina accelerând până la 100 km/h în doar 6,5 secunde - adică la nivelul berlinelor premium cu motoare V6, mult mai gurmande. Viteza maximă, însă, este limitată la doar 150 km/h, ceea ce, bineînţeles, va reprezenta un minus mare în ochii detractorilor maşinilor electrice.

În schimb, bateriile litiu-ion promit o autonomie maximă de 400 km, un adevărat record faţă de maşinile electrice actuale de serie. Încărcarea rapidă a acestora (la 80% din capacitate) durează doar o oră, iar masa totală a modelui Luxgen Neora este anunţată ca fiind de 1,6 tone.

Zvonurile afirmă că modelul de serie Luxgen Neora va beneficia, pentru început, de motorizări convenţionale pe benzină, urmând să fie vândut pe pieţele asiatice şi din Orientul Mijlociu. Însă planurile de expansiune în USA şi Europa este clar că vor fi axate pe versiunea cu motor electric.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.