Noul concept Dartz Jo-Mojo, cadoul perfect pentru milionarii ruşi

Autor: Oraan Mărculescu 09 dec. 2011 Concepte auto

Iniţial, conceptul Dartz Mojo avea un aspect cam nerafinat, chiar dacă original, semănând cu o „corcitură” de motocicletă şi kart. Pentru că, nu-i aşa, la exclusivistul salon Top Marques 2012 de la Monaco trebuie să epatezi cu lucruri nu doar scumpe, ci şi reuşite ca aspect, conceptul acestui roadster a fost regândit din punct de vedere al designului.

Dartz Jo-Mojo este reinterpetarea conceptului de roadster electric al rusilor

Aşa încât acum ruşii ne vor prezenta un Dartz Jo-Mojo mult mai atractiv, care se pare că îşi propune să rivalizeze fără menajamente cu KTM X-Bow, de exemplu. Însă, pentru că Dartz înseamnă maşini opulente blindate, nici Jo-Mojo nu putea face excepţie – micul roadster beneficiază de pneuri anti-gloanţe, vopsea de tip „cameleon” şi o structură de rezistenţă KAPSULA, concepută după cele folosite la Dartz Kombat.

Jo-Mojo beneficiază de două locuri, scaunele fiind concepute şi ele după specificaţii militare, iar motorul este electric, fiind plasat în spate. Maşinuţa nu are nici parbriz, nici acoperiş, însă, pentru siguranţă în caz de accident, capetele pasagerilor sunt protejate de un arc de securtate cromat.

Bateriile lui Dartz Jo-Mojo se pot incarca de la panourile solare de pe pseudo-acoperis

Foarte interesantă este modalitatea de încărcare a bateriei: când maşina este parcată, locurile sunt acoperite de un pseudo-acoperiş retractabil, care e dotat cu panouri solare. Totuşi, există şi posibilitatea alimentării cu energie electrică printr-un cablu.

Motorul electric al lui Dartz Jo-Mojo dezvoltă 80 kW (109 CP) şi un cuplu maxim de 122 Nm, ceea ce se traduce într-un demaraj 0-100 km/h în 9,5 secunde şi o viteză maximă de 200 km/h. Ce ziceţi, se vor găsi clienţi interesaţi?

Dartz Jo-Mojo pentru Top Marques 2012 Monaco de pe tare.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide