Phiaro P75 e o nouă jucărie de circuit pentru oameni mari

Autor: Iulian Dnistran 11 mart. 2015 Concepte auto

Phiaro este o companie din Japonia care face tot felul de chestii interesante în domeniul auto – de la design industrial şi până la dezvoltare pentru maşini şi motociclete. Şi da, trebuie să recunosc că e prima dată când aud acest nume, deşi există din 1939, dar acum promit că o să-l ţin minte, fiindcă niponii au hotărât că ar fi bine să facă o maşină de circuit, denumită Phiaro P75 Concept Cipher.

După cum îi spune şi numele, este un prototip (prezentat la Salonul Auto Geneva 2015), însă nu te gândi că Cipher vine de la lumea inteligenţei artificiale, fiindcă – în purul stil japonez de a adăuga explicaţii extrem de plictisitoare la lucruri care nu au nevoie de aşa ceva – înseamnă Cae Integrated PHiaro Engineered Racer. Sau ceva de genul ăsta.

Dacă mă întrebi pe mine, nu mai contează numele când te uiţi la arătarea asta, fiindcă mi se pare că e un vehicul Transformers pregătit să-şi ia zborul oricând. Dar, cu toate acestea, există două probleme:

1. Are un motor de 1,5 litri care dezvoltă 144 CP. Japonezii nu spun în cât timp atinge 100 km/h sau ce viteză maximă are, dar precizează o greutate de 596 kg – mică, într-adevăr, dar departe de formula mult mai bună de pe un Ariel Atom (520 kg şi 245 CP);

2. În comunicatul oficial scrie că este „un mesaj pentru următoare generaţie”. Oficial, asta înseamnă că e oarecum ecologică şi, în acelaşi timp, distractivă la condus. Neoficial, însă, înseamnă că s-ar putea să nu fie construită niciodată.

BOO!

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide