Project Flake Concept Car, maşina cu aerodinamică activă

Designerul freelancer Da Feng vine cu o propunere foarte elaborată: Flake Concept Car are o caroserie efectiv făcută... bucăţele. Pentru că ne oferă o nouă perspectivă asupra ideii de aerodinamică activă. Deocamdată doar virtual.

După cum afirmă designerul Da Feng, Flake Concept Car are mai multe surse de inspiraţie: mişcarea caracterelor din cuoscutul film de animaţie Cars, scrumul ţigărilor, dar şi ineditul concept bavarez BMW GINA Light Visionary.

Aş mai putea adăuga pe listă şi o altă creaţie cu siglă BMW: Lovos Concept, gândită de o studentă din Germania şi care aplică un procedeu similar, caroseria având 260 de "solzi" activi. Să nu uităm nici de filmele Transformers, chiar dacă autorul lui Flake afirmă că nu a fost influenţat de acestea.

Da Feng a ales soluţia inedită pentru caroseria conceptului Flake pentru a-i atribui maşinii "body language" (limbaj al trupului). "Flake" înseamnă şi "fulg" (la fel ca în cazul fulgilor de porumb, de exemplu): când aceştia sunt închişi, maşina are o caroserie cu linii fluide şi pare că "doarme", dar, o dată pusă în mişcare şi "fulgii" detaşaţi, pare că vrea să te înghită cu totul.

Chiar şi interiorul doreşte să comunice acest sentiment, scaunele fiind concepute la fel de complex, designul lor dând impresia că trunchiul îţi este "înşfăcat". Volanul este înlocuit cu un fel de manşă, iar informaţiile sunt afişate strict prin intermediul unor displayuri, cel de pe consola centrală foarte masiv.

Ca formă generală, Flake este un supercar dedicat performanţelor, având două locuri şi motor central, în timp ce bosajele roţilor sunt mult scoase în afară - chiar şi roţile sunt gândite nonconformist, împrumutând câte ceva din lumea... şenilelor.

CE PĂRERE AVEŢI DESPRE ACEST INEDIT FLAKE CONCEPT CAR?

Project Flake Concept Car de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.