Toyota vine cu o idee de vară tentantă: roadsterul cu… 3 locuri!

Autor: Oraan Mărculescu 12 iun. 2014 Concepte auto

Acum doi ani, tot la salonul Tokyo Toy Show, japonezii prezentau publicului conceptul unei maşini reale, dar care putea fi condusă şi de către copii (nefiind specificat, totuşi, de la ce vârstă în sus). Camatte pe numele său, această maşină avea şi un puternic rol de laborator de idei, punând în prim plan simplitatea constructivă.

Iată că acum Toyota recidivează chiar în luna copiilor cu un concept derivat din acel Camatte. De fapt, putem spune că e pur şi simplu versiunea roadster a primului concept, dar care plusează cu o idee inedită: montarea pe capotă a sute de LED-uri colorate, care pot forma diverse desene, în funcţie de dorinţa proprietarului.

Practic, vorbim de o idee similară cu a conceptului Fun Vii (o maşină transformată într-un smartphone datorită utilizării display-urilor în locul panourilor caroseriei), dar adaptată înţelegerii celor mici şi ideii de simplitate constructivă.

O altă particularitate a acestui concept Camatte ţine de layout-ul scaunelor (unul central şi două în laterale, puţin mai în spate), maşinuţa fiind, practic, un roadster cu trei locuri. O idee care, de ce nu, ar putea fi pusă în practică pe un viitor Kei-car.

Ce idee: roadster cu trei locuri! Oare va prinde la ”oamenii mari”?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide