Volvo Concept Estate e un shooting brake superb care debutează la Geneva

Autor: Iulian Dnistran acum 7 ani Concepte auto

Volvo Concept Estate e cel de-al treilea prototip din seria modelelor care au ca scop prefigurarea viitorului limbaj de design al producătorului suedez, după Volvo Concept Coupe şi Volvo XC Coupe.

În vreme ce Concept Coupe a fost un fel de reinterpretare modernă a legendarului Volvo P1800, noul Concept Estate poate fi văzut ca un succesor spiritual pentru Volvo 1800ES sau, dacă memoria nu ţine cu tine, poţi să consideri noul concept al suedezilor un fel de variantă non-crossover a lui Concept XC Coupe.

Spatele ăsta arată pur şi simplu delicios

La exterior, shooting brake-ul Volvo merge pe mâna liniilor simple şi puternice, în vreme ce interiorul reprezintă piesa de rezistenţă. Aici, un ecran imens a înlocuit multitudinea de butoane care se regăsesc în mod normal pe consola centrală a unei maşini, iar în locul unor cadrane clasice de bord a fost montat un ecran digital.

Mai mult, cei de la Volvo spun că ar trebui să ţinem minte acest interior, fiindcă viitoarele modele ale producătorului suedez vor fi inspirate de aici. De asemenea, dacă ne luăm după nume, putem intui că viitoarele break-uri Volvo ar putea arăta ca acest concept, ceea ce ar fi extraordinar.

Dacă aşa va arăta şi noul Volvo XC90, atunci mă înclin în faţa suedezilor

Volvo Concept Estate va debuta la Salonul Auto Geneva 2014 din luna martie.

VIDEO Volvo Concept Estate:Comentarii
Inchide