10 SUV-uri SH de cumpărat în România. Acum e momentul să loviţi în cont

Autor: ProMotor acum 5 ani Dosar & Analize

4. BMW X3

Fratele mai mic al lui BMW X5 a devenit o mică vedetă în familia bavareză, graţie comportamentului rutier foarte bun şi al spaţiului convenabil pentru o faimlie – chiar îşi depăşeşte fratele X5 în această privinţă. Lansat pe piaţă în 2004, X3 vine şi cu motorizări mai mici şi mai economice, fiind o bună alternativă la X5, chiar dacă unii consideră că are un aspect mai puţin apetisant.

X3 mizează cam mult pe comportamentul on-road, deci se pretează mai puţin ieşirilor în afara asfaltului, mai ales că nici sistemul xDrive nu e de natură să ajute prea mult pe teren accidentat. Faţă de X5, problemele tehnice sunt extrem de puţine, motoarele pe benzină fiind foarte bine cotate din acest punct de vedere, însă şi dieselurile primesc o notă bună, câtă vreme nu au fost ”torturate”.

Marele neajuns al lui X3 ţine de calitatea plasticelor, mai slabă decât te-ai aştepta într-un BMW, lucru remediat parţial prin faceliftul discret din 2007, după acest an modelele fiind greu de găsit la preţuri accesibile. Unii ar putea considera şi că suspensia lui X3 e cam tare, modelul punând accentul pe o bună agilitate. În general, fiabilitatea lui X3 este exemplară, mai ales dacă a fost utilizat ca maşină de familie.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Comentarii
Inchide