10 SUV-uri SH de cumpărat în România. Acum e momentul să loviţi în cont

Autor: ProMotor acum 5 ani Dosar & Analize

5. Mercedes-Benz M-Class

Primul SUV premium care a deschis bătălia în acest nou segment a fost Mercedes-Benz ML, prima generaţie fiind lansată în 1997, după ce a făcut figuraţie în filmul ”Jurassic Park”. Maşina a devenit instant un hit în SUA, în Europa având un start ceva mai greoi, din cauza preţului piperat.

Având deja mulţi ani vechime, prima generaţie ML este suficient de accesibilă, coborând destul de mult sub bariera de 10.000 de euro. Atenţie, însă, la capitolul fiabilitate, unde M-Class nu se ridică la înălţimea aşteptărilor: de la suspensie şi frâne până la sistemele electronice şi chiar fixarea scaunelor, SUV-urile din prima generaţie sunt o continuă sursă de probleme, mai mult sau mai puţin costisitoare.

Faceliftul survenit în 2002 a rezolvat mai mult problema calităţii materialelor şi a nivelului de echipare decât problemele tehnice, deci nu e neapărat o afacere. Mai interesantă este a doua generaţie, lansată în 2005 şi care a răspuns foarte bine criticilor clienţilor, însă e şi foarte bine cotată în domeniul second hand, deci nu e uşor de găsit un model sub 15.000 de euro.

Cei care urmăresc un SUV potent trebuie să ştie că versiunile cu motorizările V8 ale primei generaţii pot fi cumpărate cu mai puţin de 15.000 de euro, fiind posibil să se găsească la această sumă chiar şi varianta de top ML 55 AMG. Toate aceastea, însă, presupun costuri foarte mari de rulare şi de întreţinere.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Comentarii
Inchide