10 SUV-uri SH de cumpărat în România. Acum e momentul să loviţi în cont

Autor: ProMotor acum 5 ani Dosar & Analize

6. Volkswagen Touareg

Mulţi spun despre VW Touareg că ar fi pentru segmentul SUV-urilor premium ceea ce VW Phaeton este pentru segmentul limuzinelor de lux: adică o propunere prea ieftină pentru pretenţiile clienţilor. Iată, însă, că mişcarea germanilor a avut un succes impresionant, Touareg nefiind perceput doar ca o alternativă mai ieftină la Q7 şi Cayenne, modele de la care preia o mare parte din platforma tehnică.

Prima generaţie a fost lansată în 2003, stilul său foarte convenţional atrăgând în general un public mai vârstnic, dar Touareg a reuşit să ”fure” şi destui clienţi de Mercedes-Benz ML sau BMW X5, deoarece oferea un foarte bun raport preţ/dotări şi un spaţiu interior uriaş.

În domeniul second hand, Touareg primeşte note în general foarte bune pentru fiabilitate, nefiind raportate probleme majore – deşi trebuie atenţie la modelele cu suspensie pneumatică, dar şi la cele dotate cu reductor, care e foarte probabil să fi fost utilizate destul de mult în offroad. Cele mai apreciate versiuni sunt cele cu motoarele V6 pe benzină şi diesel, care presupun costuri rezonabile de exploatare.

În limita a 15.000 de euro se pot găsi şi versiunile mai potente, V10 TDI sau chiar W12, dar de obicei sunt maşini foarte uzate şi care au costuri foarte mari de întreţinere. Prima generaţie Touareg a primit un facelift în 2007, însă aceste versiuni sunt încă destul de scumpe, modelul păstrându-şi valoarea de revânzare la cote ridicate.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Comentarii
Inchide