Euro NCAP, sesiunea august 2011: 10 maşini în crash test

Autor: Oraan Mărculescu 25 aug. 2011 Dosar & Analize

După cum era de aşteptat, berlina premium de clasă mare Audi A6 s-a comportat aproape exemplar în crash testele Euro NCAP, obţinând 5 stele fără probleme. În ce priveşte protecţia ocupanţilor, e de lăudat faptul că A6 asigură acelaşi nivel ridicat de protecţie indiferent de gabaritul pasagerilor.

Audi A6 - 5 stele

Totuşi, maşina a fost depunctată uşor din cauză că, în testul de coliziune laterală, uşa şoferului s-a descuiat în timpul impactului. Audi A6 s-a comportat foarte bine şi în cazul impactului cu un stâlp din lateral, precum şi în cazul unui accident din spate.

Protecţia copiilor este excelentă, dar, din nou, maşina a fost penalizată pentru faptul că butonul dezactivare a airbagului pentru pasagerul faţă este doar opţional, şi nu standard. În plus, pictograma care interzice plasarea unui scaun de copil în sens invers pe scaunul faţă nu a fost considerată suficient de explicită.

Audi A6 nu s-a prezentat suficient de bine în ce priveşte protecţia pietonilor, primind un calificativ de numai 41%. Motivul principal în constituie marginea capotei, considerată prea tare, însă nici restul capotei nu asigură un nivel de siguranţă suficient dacă un adult sau un copil o lovesc cu capul.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide