Primul autobuz hibrid Mercedes cumpărat de Primăria Capitalei a fost scos la probe – VIDEO

Autor: Marius Vișan 15 mai 2020 Mașini electrice

În prima zi a stării de alertă Primăria București a scos la probe tehnice primul autobuz hibrid Mercedes-Benz, din cele 130 achiziționate de Primărie. Deocamdată acesta circulă fără călători, dar după probele tehnice va circula pe linia 131.

Până la finalul anului vor sosi câte 20 de autobuze la sfârșitul fiecărei luni, iar în ianuarie 2021, încă alte 9 urmând să fie introduse treptat în circulație.

Galerie foto

„Azi este prima zi de stare de alertă, după starea de urgență. Vă prezint noile reguli de călatorie din primul autobuz hibryd Mercedes – Benz Citaro care iese pe traseu pentru probe tehnice ( linia de autobuz 131)”, a fost mesajul postat pe Facebook de Gabriela Firea.

Primul autobuz hibrid Mercedes

Gabriela Firea a făcut o plimbare demonstrativă cu autobuzul, și a transmis-o live pe Facebook. Ea a explicat regulile pe care trebuie să le urmeze cetățenii care vor folosi transportul public.

Pot urca în autobuze/tramvaie, troleibuze doar cei care au loc pe scaun, iar dacă stau în picioare trebuie să respecte distanța fizică de 2m. De asemenea este obligatoriu să poarte mască de protecție.

Primăria Capitalei cumpără 130 de autobuze hibrid Mercedes – Benz Citaro Hybrid, valoarea contractului fiind de 195.268.331,70 lei, fără TVA. Achiziția este făcută cu fonduri europene.

Garanția de care dispun autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid este de 8 ani şi 480.000 de km, garanție de tip Full Warranty.

VIDEO

Despre modelul Mercedes-Benz Citaro Hybrid

Citaro este oferit cu motoare diesel sau pe gaz natural comprimat, asistate de un modul hibrid. Motorul electric, montat între motorul cu combustie şi transmisia automată, generează o putere maximă de 14 kW şi un cuplu maxim de 220 Nm.

În funcţie de modul de operare, se poate realiza o economie a consumului de combustibil cu până la 8,5%.  În funcție de varianta de echipare, șederea comodă în timpul cursei poate fi îmbunătățită de instalația de climatizare performantă, încălzirea integrată în plafon și încălzitoarele din pereții laterali.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide