Skoda Scala Spider: Dovada că și cehii pot desena mașini frumoase

Autor: ProMotor 20 mart. 2020 Concepte auto

După ce anul trecut studenții de la Skoda Academy au proiectat conceptul bazat pe Kodiaq denumit „Mountiaq”, anul acesta ei au pregătit ceva nou bazat însă pe modelul Scala.

Schițele conceptului arată o mașină care nu are nimic în comun cu ceea ce știam noi despre marca Skoda. După cum puteți vedea din schița teaser, Scala a fost supusă unor modificări destul de drastice, deoarece ușile din spate și scaunele au dispărut, la fel și acoperișul. Acest lucru se datorează faptului că ideea principală a fost să transforme hatchback-ul cu cinci uși într-o decapotabilă.

20 de studenți au lucrat la Scala Spider de-a lungul mai multor luni pentru a reproiecta  acoperișul și a recontrui partea din spate într-o caroserie mai elegantă. Observăm în spate asemănarea cu Porsche 911 Speedster, evacuarea hexagonală montată central și roțile din aliaj cu două tonuri împrumutate de la Octavia RS care măsoară 19 inci.

O altă schiță arată că și cabina va fi modificată.

Merită menționat că studenții au primit sfaturi și feedback de la departamentul de proiectare al companiei, inclusiv de la Oliver Ștefani, șeful Skoda Design.

Galerie foto

Skoda Scala Spider

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...

Sursa foto: Motor1.com



Comentarii
Inchide