HARTA punctelor de încărcare pentru maşini electrice din România

Autor: Iulian Dnistran acum 6 ani Mașini electrice

Maşinile electrice revin în forţă, chiar şi în România, după un secol în care au rămas mult în urma automobilelor cu motoare termice. Evident, ca să poţi folosi o maşină electrică, ai nevoie de locuri în care să o poţi încărca rapid, iar acele locuri ar trebui să fie, preferabil, pe arterele circulate ale unei ţări.

Din fericire, eixstă o hartă interactivă pe care poţi vedea toate punctele de încărcare pentru maşini electrice din lume, inclusiv din România. Harta poate fi văzută pe site-ul www.plugshare.com.

Citeşte şi VIDEO – FOTO. Flota de lux a Poliţiei Române 

Citeşte şi Ce mesaj de „mulţumire” a primit un şofer care a parcat pe trotuar – FOTO

Citeşte şi VIDEO. Flota de „pitici” a ministrului Adrian Curaj

În ţara noastră există peste 20 de astfel de puncte de încărcare, majoritatea în Bucureşti. Celelalte oraşe în care poţi încărca o maşină electrică sau una plug-in hybrid sunt Venus, Constanţa, Năvodari, Braşov, Sinaia, Drobeta-Turnu Severin, Caracal, Cluj-Napoca şi Sfântu Gheorghe (judeţul Ialomiţa).

Potrivit hărţii, în Bucureşti şi împrejurimi există 19 staţii de încărcare

Trebuie menţionat, însă, că unele dintre acestea nu sunt în locuri publice (de exemplu, parcările subterane ale unor hoteluri) sau sunt oferite de anumite persoane fizice, pe care trebuie să le contactezi în prealabil ca să stabileşti o întâlnire. Totodată, o travesare a României într-o maşină 100% electrică nu este încă posibilă, oricât de bună ar fi autonomia bateriilor, fiindcă locurile de încărcare sunt amplasate la distanţe prea mari unul de celălalt.

În momentul de faţă, încă suntem foarte departe de ţări ca Slovenia, Germania şi Franţa, însă lucrurile avansează frumos pentru ecologiştii care au investit sau vor să invescă într-o maşină electrică sau plug-in hybrid.

Citeşte şi VEŞTI BUNE despre starea de sănătate a lui Schumacher

Citeşte şi TOP: Cele mai fiabile maşini second-hand de familie din Germania

Citeşte şi TOP 5 cele mai economice maşini diesel

Citeşte şi VIDEO. Asta e maşina de lux a ministrului Anca Dragu

Citeşte şi TÜV Report 2015 – cele mai fiabile maşini second hand din Germania

Citeşte şi VIDEO. Mercedes Royale 600 – Cea mai bizară maşină din 2015Comentarii
Inchide