Primele imagini ale crossover-ului electric Niro

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Mașini electrice

Kia a dezvăluit astăzi o nouă versiune complet electrică a modelului Niro, la cea de a cincea expoziţie internaţională a vehiculelor electrice din Jeju, Coreea de Sud. Pregătit pentru debutul său european la Salonul Auto de la Paris din Octombrie 2018, modelul sportiv şi versatil Niro EV combină plăcerea de a conduce cu utilitatea, funcţionalitatea şi un design care va întoarce privirile.

Proiectat la centrele de design Kia din California, SUA şi din Namyang, Coreea de Sud, Niro EV întruchipează spiritul practic şi atractiv al unui SUV compact într-o caroserie aerodinamică cu suprafeţe netede şi subtil sculptate.

Inspirat din conceptul Niro EV dezvăluit la ediţia din 2018 a expoziţiei CES (Consumer Elec-tronics Show) din Las Vegas, Niro EV prezintă o grilă a radiatorului unică, fante de admisie a aerului futuriste şi lumini de zi tip LED în formă de săgeată. Niro vine cu un concept de de-sign curat şi high-tech, cu geamuri laterale conice în spate, care scot în evidenţă profilul elegant al modelului Niro EV, permiţând în acelaşi timp un spaţiu mai mare în interior datorită aripilor spate arcuite.

Niro EV este pus în mişcare de un sistem de propulsie electric de ultimă generaţie, folosind tehnologii de producţie noi, dezvoltate anume pentru modelele Kia electrice. Echipat cu un pachet de baterii litiu-polimer de 64 kWh, de înaltă capacitate, Niro EV va putea parcurge peste 450 km* cu o singură încărcare şi cu zero emisii, sau mai mult de 300 de km* cu sistemul opţional de baterii de 39.2 kWh.

Niro EV demonstrează paşii importanţi pe care Kia i-a parcurs în ultimii ani pentru a livra vehicule confortabile, care oferă o plăcere de a conduce sporită şi care constituie viitorul în motorizarea cu emisii zero.

Niro EV va fi comercializat în Coreea în a doua jumătate a anului 2018, urmând a fi introdus ulterior pe alte pieţe.Comentarii
Inchide