Propulsia cu pile de combustie cu hidrogen, o prioritate pentru BMW

Autor: Marius Vișan 28 iul. 2020 Mașini electrice

Dezvoltarea de sisteme de propulsie alternative, fără emisii locale de CO2, reprezintă o prioritate pentru BMW Group. Ministrul Economiei al Landului Bavariei, Peter Altmaier, a făcut o vizită la Centrul de Cercetare şi Tehnologie al BMW Group unde se testează tehnologia pilelor de combustie cu hidrogen.

BMW Group are experiență cu utilizarea hidrogenului dincolo de dezvoltarea sistemului de propulsie. Compania a urmat întotdeauna o abordare care urmărește o producţie cu economie de resurse. Din 2013, uzina BMW Group din Leipzig utilizează motostivuitoare alimentate cu hidrogen.

BMW Seria 5 Gran Turismo cu pile de combustie

BMW Group colaborează din 2013 cu Toyota Motor Corporation la sistemele de propulsie cu pile de combustie. Începând din vara anului 2015, BMW Group testează automobile de dezvoltare, bazate pe BMW Seria 5 Gran Turismo, care sunt echipate cu un sistem de pile de combustie dezvoltat în comun cu Toyota.

În etapa următoare, BMW Group va derula un program-pilot din 2022, în care va produce BMW i Hydrogen NEXT – bazat pe actualul BMW X5 – în serie limitată, automobilul fiind echipat cu a doua generaţie a sistemului de propulsie.

BMW i Hydrogen NEXT

Performanțele sistemului de la BMW i Hydrogen NEXT oferă un total de 275 kW (374 CP) şi asigură dinamica de condus tipică BMW.

„La sistemul de propulsie al BMW i Hydrogen NEXT, sistemul de pile de combustie generează o putere electrică de până la 125 kW (170 CP), care este obținută prin reacția chimică dintre hidrogenul și oxigenul din aer”, declară Jürgen Guldner, director în cadrul BMW Group.

Automobilul emite doar vapori de apă

Automobilul are două rezervoare de hidrogen la 700 bar, care împreună pot stoca 6 kg de hidrogen. Procesul de realimentare durează doar trei-patru minute.

Aflat la a cincea generaţie, sistemul de propulsie electrică – utilizat pentru prima dată la BMW iX3 – este integrat complet şi în BMW i Hydrogen NEXT. Bateria tampon de putere, poziţionată deasupra sistemului eDrive, poate oferi o dinamică suplimentară la depăşire sau la accelerare.

În 2022 BMW Group va prezenta un model în serie limitată, echipat cu această propulsie electrică cu pile de combustie cu hidrogen, care se bazează pe actualul BMW X5.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide