Inundaţiile din Cehia duc la întreruperea producţiei Skoda

Inundaţiile din ultima perioadă au afectat serios un important furnizor al uzinelor Skoda, aşa încât oficialii au hotărât întreruperea activităţii în trei uzine.

Inundaţiile din Cehia duc la întreruperea producţiei Skoda Inundaţiile din Cehia duc la întreruperea producţiei Skoda

În weekend, inundaţiile de proporţii din nordul Cehiei auafectat foarte serios fabrica furnizorului Grupo Antolin Bohemia,care produce panourile pentru acoperiş necesare maşinilorSkoda.

Prin urmare, purtătorul de cuvânt al Skoda, Jaroslav Cerny, aanunţat că de marţi toate cele trei fabrici Skoda au fost închise:cea de la Vrchlaba (care produce Fabia), cea de la Mlada Boleslav(care produce Octavia) şi cea de la Kvasiny (unde sunt produseRoomster, Yeti şi Superb).

Se pare că fabricile vor rămâne închise până luni, ceea ceînseamnă pierderi destul de mari pentru Skoda, având în vederecadenţa de circa 2.500 de maşini pe zi a celor trei uzine.Purtătorul de cuvânt nu a dat, însă, detalii privitor la cât secifrează pierderile Skoda, nici alte date referitor la posibilerecuperări în weekend.

Skoda este cea de-a doua companie ca importanţă în Cehia,vânzările de maşini şi componente însemnând circa 70% dinexporturile ţării, prin urmare vorbim de o mică tragedie economicănaţională. Să sperăm că Dacia nu se va lovi de acest fel deprobleme în viitorul apropiat, deşi nici România nu este ferită depericolul inundaţiilor care iau autorităţile prinsurprindere...