Rechemare service BMW - probleme pompa de combustibil

O investigaţie a postului de televiziune american ABC News a dus la decizia BMW USA de a rechema în service peste 150.000 de maşini, din cauza unor defecte de fabricaţie la pompele de combustibil.

Rechemare service BMW - probleme pompa de combustibil Rechemare service BMW - probleme pompa de combustibil

Nu este prima oară când BMW anunţă o rechemare în service pentrumodelele sale, însă, de această dată, putem vorbi de orechemare în service forţată de mass media. Mai exact, depostul ABC News, care a făcut mare tam-tam în ultimele zile pe bazareclamaţiilor a sute de posesori de BMW.

Conform jurnaliştilor postului de televiziune, plângerile făcutede şoferii maşinilor bavareze atât la dealerii BMW, cât şi laNHTSA, Institutul Naţional pentru Siguranţa Rutieră din USA, aurămas fără răspuns. Mai mult, în cazul unor acţiuni în instanţădemarate de clienţii BMW, se pare că aceştia ar fi fost convinşi defirma germană să semneze nişte înţelegeri confidenţiale.

Acum, însă, cei de la BMW recunosc în mod oficial că seconfruntă cu o problemă şi anunţă o rechemare în servicepentru 150.800 de maşini BMW în USA. De fapt, este vorbadespre două rechemări în service, cauzate de defecţiuni alepompelor de combustibil.

În primul caz, vorbim de 130.000 de maşini BMW, produseîntre 2007 şi 2010, echipate cu motorul twin-turbo pebenzină în şase cilindri: 135i, 335i, 535i, X6 xDrive35i şi Z4sDrive35i. La pompa de înaltă presiune poate apărea o defecţiune,ceea ce se poate traduce ulterior în pornirea mai greoaie amotorului sau performanţe mult mai scăzute.

În al doilea caz este vorba despre 20.800 de modele BMWX5 fabricaţie 2008 şi echipate cu motorul pe benzină de3,0 litri, în şase cilindri. Aici, pompa de joasă presiune poate săse blocheze, caz în care motorul se va opri, iar servoasistenţadirecţiei şi frânelor va dispărea - totuşi, şoferul va avea încontinuare control asupra volanului şi frânelor, însă efortul va fimai mare.

Intervenţia în service va fi gratuită, iar inginerii BMWiau în calcul şi o eventuală resoftare a computeruluicentral. Deocamdată, pe plan european, nu există nici oinformare oficială BMW referitor la aceste probleme la pompele decombustibil.