Abarth 500C şi Punto EVO lansate la pachet

Gama Abarth s-a mai îmbogăţit cu două noi modele Abarth 500C şi Punto EVO, automobile care nu oferă performanţe nemaiîntâlnite, dar au un spirit unic.

Cele două nu sunt noutăţi absolute, ci evoluţii foarteinteresante ale modelelor deja existente. Cea mai interesantăpropunere este Fiat 500C, care în ciuda faptului că este uncabriolet cu priza la reprezentantele sexului frumos în versiuneastandard, sub amprenta Abarth pare mai agresiv decât modelulcoupe. Cel puţin încombinaţia de culori alb cu negru se prezintă de-a dreptul macho şiare marele avantaj că datorită acoperişului neconvenţional areaceeaşi rigiditate şi o masă nu mult mai mare decât 500 Abarth cuplafon metalic.

Abarth 500C

Puterea provine de la acelaşi 1.4 Turbo careoferă 140 CP, dar există semne că va exista şi o versiune Essessepentru cei care vor şi mai multă putere. Acest model poate fi comandat atât cu ocutie manuală cu 6 rapoarte cât şi cu una robotizată cu 5 rapoarte.În versiunea de faţă acest model atinge 100 km/h în 8,1 secunde, nuprea impresionant, şi o viteză de 205 km/h. Preţul nu este însăprea încurajator, în Italia acest model fiind propus la21.000 euro, sau 22.700 euro în versiunea bicoloră.

Abarth Punto EVO este cealaltă propunere,dar este mai puţin interesantă din simplul motiv pentru că în clasasa motorul 1.4 Turbo Multiair cu cei 165 CP este o inimă cam preaslabă pentru a face faţă aprigei concurenţe. Va exista şi oversiune Essesse care va oferi 175 CP, dar totuşi raportat laliderii clasei este destul de puţin. Preţul acestui modelva fi de 19.400 euro, iar vânzările vor începe în lunaIulie a acestui an.

Abarth PuntoEVO