Alfa Romeo TZ3 Corsa by Zagato

Zagato a pregătit un model unicat, Alfa Romeo TZ3 Corsa, destinat unui colecţionar german. Iată imaginile şi informaţiile oficiale.

Alfa Romeo TZ3 Corsa by Zagato Alfa Romeo TZ3 Corsa by Zagato

Alfa Romeo TZ3 Corsa nu va fi un model nou, ci viziunea Zagato asupra cum ar putea arăta un Alfa Romeo 8C Competizione dacă s-ar întoarce în perioada de glorie a Alfa Romeo în cursele de altă dată. Sufixul TZ este în sine unul istoric, de-a lungul vremurilor existând TZ şi TZ2, două modele la care colecţionarii Alfa visează cu ochii deschişi. Prima versiune TZ a fost fabricată în 112 exemplare, iar TZ2 a apărut doar în 12 unităţi.

Alfa Romeo TZ

Acest model va fi unul şi mai valoros, pentru că va exista într-un singur exemplar, acontat deja de Martin Kapp, un "gentleman racer" german. Recarosarea face clar apel la perioada de glorie Zagato, în special partea din spate fiind un omagiu adus primelor TZ. Rezultatul estetic este discutabil, pierzându-se ceva din eleganţa contemporană în favoarea aspectului retro.

Acest model construit pe platforma lui 8C Competizione este fondat pe un şasiu tubular din fibră de carbon, are o caroserie uşoară din aluminiu şi deşi nu vedem interiorul, precizarea că este un "model de curse" ne spune tot ce trebuie să ştim în privinţa austerităţii habitaclului . Prin urmare are o masă de doar 850 kg. În comunicatul de presă oficial nu se menţionează nimic despre performanţele acestei maşini, dar cei de la autosblog speculează că ar fi vorba de un motor de 4,2 litri ce dezvoltă 420 CP. Această unitate are şi o cilindree mai mică, dar şi o putere inferioară motorului de serie, dar datorită drasticei cure se menţionează că atinge 100 km/h în doar 3,5 secunde. 8C Competizione cu ale sale 1.585 kg şi 450 CP reuşeşte să atingă suta în 4,2 secunde, deci pare plauzibilă insinuarea francezilor.

Acest unicat a putut fi admirat între 23 - 25 aprilie la Concours d'Elegance de Villa d'Este, poposind apoi în exclusivistul garaj al colecţionaului german.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.