Aston Martin Super Sport – primele informaţii

Aston Martin Super Sport este un proiect nebunesc, preţul unui singur exemplar urmând să coste cam cât 30 de modele Aston Martin DBS, sau cam de 6 ori preţul de bază al unui Veyron.

Aston Martin Super Sport – primele informaţii Aston Martin Super Sport – primele informaţii

Dacă spui o maşină de 7,5 milioane de euro, automat te vei gândila un model de colecţie clasic care a reprezentat ceva în istoriaautomobilistică. Raţiunea refuză însă să facă asocierea într-unpreţ atât de mare şi o maşină nouă contemporană, care nici măcar nua intrat în producţie. Dar se pare că trebuie să ne obişnuim şi cuaceastă idee, existând speculaţii că Aston Martin vrea săproducă cel mai scump supercar făcut vreodată, mega exclusivistulAston Martin Super Sport.

Acest model artrebui să fie următorul standard de în lumea hypecar-urilor, doar 8astfel de exemplare fiecare la preţul de mai sus menţionat fiind înaşa zisele planuri de producţie. Ceea ce înseamnă că în timp vadeveni un fel de diamant Cullinan - piatră preţioasă evaluată lapeste 400 milioane de dolari, pentru cei care nu ştiu despre cevorbim - al lumii automobilistice. Pentru a putea însă pune un preţatât de mare, Aston Super Sport trebuie să fie cu adevăratspecial.

Aston Martin Super Sport

Conform celor dela GTSpirit, acest model va avea un motor montat central şi ocaroserie în genul modelelor italiene de tip berlinetta, o premierăpentru un Aston Martin de şosea, propulsor despre care se spune văca avea o arhitectură V8, o cilindree de 5,4 litri şi vadezvolta în jur de 950 CP. Ţinând cont că acest bolid vacosta mult mai mult decât un Bugatti Veyron , probabil va avea omasă mult mai mică, pentru a îl depăşi şi la performanţe nu doar lapreţ. Spre deosebire de Bugatti , Aston Martin va oferi şansafiecărui client să îşi aleagă singur culoarea şi va avea grijă canuanţele şi finisaje oferite să nu fie duplicate pe cele 8exemplare oferite.

Despre acestproiect se mai menţionează că este o colaborare între marcabritanică şi un producător francez de maşinuţe pentu Golf, StarElectric Cars, deşi nu vedem legătura dintre mărci şi care ar puteafi contribuţia partenerului la întregul proiect. Tindem însă săcredem că este una din acele glume de 1 Aprilie, până la probacontrarie, fiind pur şi simplu mult prea scump şi este greu decrezut că Aston Martin o ţine numai în ediţii super limitate,One-77 fiind acum cel mai dorit Aston al momentului, la un preţconsiderabil mai mic. Iar imaginile manipulate digital par foartesimilare cu cele ale conceptului Aston Martin V10 prezentat acumdoi ani...