Aston Martin Super Sport – primele informaţii

Aston Martin Super Sport este un proiect nebunesc, preţul unui singur exemplar urmând să coste cam cât 30 de modele Aston Martin DBS, sau cam de 6 ori preţul de bază al unui Veyron.

Aston Martin Super Sport – primele informaţii Aston Martin Super Sport – primele informaţii

Dacă spui o maşină de 7,5 milioane de euro, automat te vei gândi la un model de colecţie clasic care a reprezentat ceva în istoria automobilistică. Raţiunea refuză însă să facă asocierea într-un preţ atât de mare şi o maşină nouă contemporană, care nici măcar nu a intrat în producţie. Dar se pare că trebuie să ne obişnuim şi cu această idee, existând speculaţii că Aston Martin vrea să producă cel mai scump supercar făcut vreodată, mega exclusivistul Aston Martin Super Sport.

Acest model ar trebui să fie următorul standard de în lumea hypecar-urilor, doar 8 astfel de exemplare fiecare la preţul de mai sus menţionat fiind în aşa zisele planuri de producţie. Ceea ce înseamnă că în timp va deveni un fel de diamant Cullinan - piatră preţioasă evaluată la peste 400 milioane de dolari, pentru cei care nu ştiu despre ce vorbim - al lumii automobilistice. Pentru a putea însă pune un preţ atât de mare, Aston Super Sport trebuie să fie cu adevărat special.

Conform celor de la GTSpirit, acest model va avea un motor montat central şi o caroserie în genul modelelor italiene de tip berlinetta, o premieră pentru un Aston Martin de şosea, propulsor despre care se spune vă ca avea o arhitectură V8, o cilindree de 5,4 litri şi va dezvolta în jur de 950 CP. Ţinând cont că acest bolid va costa mult mai mult decât un Bugatti Veyron , probabil va avea o masă mult mai mică, pentru a îl depăşi şi la performanţe nu doar la preţ. Spre deosebire de Bugatti , Aston Martin va oferi şansa fiecărui client să îşi aleagă singur culoarea şi va avea grijă ca nuanţele şi finisaje oferite să nu fie duplicate pe cele 8 exemplare oferite.

Despre acest proiect se mai menţionează că este o colaborare între marca britanică şi un producător francez de maşinuţe pentu Golf, Star Electric Cars, deşi nu vedem legătura dintre mărci şi care ar putea fi contribuţia partenerului la întregul proiect. Tindem însă să credem că este una din acele glume de 1 Aprilie, până la proba contrarie, fiind pur şi simplu mult prea scump şi este greu de crezut că Aston Martin o ţine numai în ediţii super limitate, One-77 fiind acum cel mai dorit Aston al momentului, la un preţ considerabil mai mic. Iar imaginile manipulate digital par foarte similare cu cele ale conceptului Aston Martin V10 prezentat acum doi ani...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.