Atenţie, Sandero! Chinezii lansează noul BYD G3R

Cu ocazia Salonului Auto chinezesc de la Guanzhou de la finalul lui 2010, constructorul BYD a prezentat un nou model în care îşi pune mari speranţe: BYD G3R. Care e, de fapt, un facelift al lui F3. Care e un concurent direct pentru Dacia Sandero. V-am făcut curioşi?

Atenţie, Sandero! Chinezii lansează noul BYD G3R Atenţie, Sandero! Chinezii lansează noul BYD G3R

Noul model BYD G3R, lansat în premieră mondială de către chinezila salonul auto al finalului de 2010 de la Guangzhou, este,practic, un facelift destul de pronunţat al modelului BYD F3, unmodel care seamănă izbitor de mult cu precedenta generaţie ToyotaCorolla.

BYD G3R este, practic, versiunea hatchback în 5 uşi asedanului F3, un ochi avizat remarcând imediat osimilitudine cu... Chevrolet Lacetti. Totuşi, partea frontală estemult diferită şi, am putea spune, chiar reuşeşte să impună unoarecare respect, farurile având un design reuşit, iar grila fiindcromată.

BYD G3R, o compacta de categoria lui Dacia Sandero, este faceliftul lui BYD F3

Spatele, însă, mizează pe stopuri foarte puţin modificate faţăde Lacetti, hayonul fiind garnisit cu o bandă cromată, pentru aîncerca să impună o notă distinctivă. Per total, vorbim deo compactă decentă, dar care e o evoluţie serioasă faţă deprecedentul BYD F3.

Interiorul lui BYD G3R reuşeşte să fie, totuşi, foartediferit de al lui Lacetti, dar aduce modificări importanteşi faţă de modelul precedent, BYD F3. Deşi nu frapeazî prin nimicîn mod special, planşa de bord anunţă o ergonomie bună şilizibilitatea comenzilor, precum şi suficiente spaţii dedepozitare.

Interiorul lui BYD G3R arata foarte decent, fiind o evolutie fata de modelul F3

Dacă modelul F3 beneficia de un motor de 1,5 litri de origineMitsubishi, inginerii anunţă un motor de concepţie propriepentru BYD G3R (unde "concepţie proprie" nu exclude "ne-aminspirat din motorul japonezilor"...). Motorul are aceeaşicilindree, dar puterea e crescută de la 106 CP la 109 CP, în timpce consumul mediu scade de la 7,9 litri/100 km la numai 6,5litri/100 km, conform datelor oficiale.

În China, preţul de pornire al lui BYD G3R va fi de70.000 yuans - circa 8.000 euro. Ceea ce înseamnă un preţfoarte atractiv pentru domeniul maşinilor low-cost. Cum BYDintenţionează să exporte modelele sale şi în Europa, e clar căacest model BYD G3R se anunţă ca un concurent redutabil pentruDacia Sandero (sau corespondentul Renault, înRusia).

BYD G3R are un motor de 1,5 litri, care dezvolta 109 CP si consuma 6,5 litri/100 km