Audi S1 – Primele informaţii

Autor: Dan Vache 07 ian. 2009 Prezentări

Bomba pe roţi se numeste Audi S1Producătorul german are de gând să vină în clasa mică cu două noutăţi în premieră pentru segment, preluate de la fraţii mai mari, astfel încât să-i asigure un avantaj concurenţial foarte puternic. Vorbim aici de transmisia integrală Quattro şi cutia de viteze automată cu DSG de 7 trepte, care împreună vor asigura o creştere semnificativă de performanţă.

Motorizarea va fi asigurată de un 1,4 turbo de 178 CP ce se va afla şi sub capota lui Volkswagen Polo GTI sau Seat Ibiza Cupra. Însă în cazul Audi, va beneficia de mici modificări ce vor ridica puterea maximă la peste 200 CP şi un cuplu de minim 300 Nm. Toate aceste fiind spuse, performanţele încep să prindă contur: 0-100 km/h în doar 6 secunde şi o viteză de top de aproape 250 de km/h. Iar numeroasele trepte de viteză şi tehnologia DSG se vor traduce şi într-un consum foarte mic.

Nu este exclus să vedem chiar şi amortizoare magnetice plus programul Drive Select, ce permite alegerea unor comportament diferite ale maşinii, în funcţie de dorinţe. Practic vorbim de o adevărată bijuterie tehnologică, una care cel puţin la prima vedere îşi va adjudeca destul de lejer premiul de cel mai hot hatch model din clasa mică. Evident, aşa cum ne-a obişnuit Audi şi la S3 de exemplu, toate bune şi frumoase până ajungem la preţ. 25.000 de lire pentru un asemenea mic bolid începe deja să fie o sumă semnificativă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide