Audi S8 – speculaţii

Audi S8 se pare că va urca rivalitatea limuzinelor de lux la un cu totul alt nivel oferind din motorul de provenienţă Lamborghini 620 CP!

Audi S8 – speculaţii Audi S8 – speculaţii

Standardele de sportivitate în privinţa limuzinelor de lux au crescut atât de mult încât zona între 400 şi 500 CP nu mai este deja impresionantă pentru o navă amiral de top. Precedentul Audi S8 avea 444 CP, şi dacă luăm în considerare că BMW 760i şi Mercedes S63 AMG au ridicat de mult ştacheta peste pragul de 500 CP,a încetat să fie o valoare spectaculoasă.

În acest sens, potrivit Car Magazine, Audi vrea să revină cu întăriri şi viitoare generaţie S8 va rupe şi bariera celor 600 CP. Reţeta succesului ar fi motorul de 5.2 litri V10 preluat de la Lamborghini, care datorită injecţiei directe şi a tehnologiei twin-turbo ar putea fi urcat pe asemenea culmi, producând, mai exact, 620 CP şi un cuplu de 750 Nm. Ar fi o valoare ar pune S8 lângă S65 AMG, limuzina din Ingolstadt având ceva mai multă putere dar mai puţin cuplu.

Trebuie luat însă în calcul faptul că, datorită structurii de aluminiu ASF, Audi A8 este ceva mai uşor decât concurenţa şi acest fapt se va păstra probabil şi în cazul versiunii supreme. Data lansării este oarecum incertă şi, probabil, versiunea hibrid va avea întâietate la apariţie.

*În imagine este surprins modelul Audi A8 de la Abt

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.