BMW Seria 5 GT xDrive

BMW Seria 5 GT nu este nici berlină, nici monovolum, nici crossover, având însă puţin din toate. Acum ecuaţia se complică pentru că primeşte şi tracţiune integrală.

BMW Seria 5 GT xDrive BMW Seria 5 GT xDrive

BMW Seria 5 GT este o nişă unică, mulţi spunând că este încrucişarea dintre o berlină şi un crossover. Acum reuşeşte să creeze şi mai multă confuzie şi se apropie de tagma crossover prin implementarea tracţiunii xDrive. Nu este o opţiune care se va regăsi pe întreaga gamă, ci doar sub forma versiunii 550i xDrive Gran Turismo.

Sistemul xDrive acţionează ca un creier electronic care variază puterea între cele două punţi în funcţie de necesarul de putere. Sub auspicii normale putere este împărţită în procent 40:60, dar senzorii monitorizează aderenţa fiecărei roţi pentru a oferi necesarul de tracţiune optim. În curbele abordate în forţă, atunci când se face apel la pedigree-ul sportiv, 80% din putere este pusă la dispoziţie punţii din spate. Avantajul xDrive este şi că poate neutraliza orice tendinţă de sub sau supravirare, rezultând un comportament foarte neutru.

Nu este un autovehicul pentru a lua în piept terenurile vitrege, ci doar un automobil pentru cei care merg în excursii de schi pe cele mai înalte vârfuri sau pentru cei care vor mai multă siguranţă în regim sportiv. Motorul de 4.4 litri V8 TwinPower Turbo îl face însă un foarte bun cruiser, dezvoltând 407 CP şi un cuplu la fel de impresionant de 600 Nm.

Lansarea versiunii se va face la Salonul de la Beijing care începe pe 25 Aprilie, acest model fiind secondat de versiunea cu ampatament extins a lui Seria 5.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.