BMW X1 facelift - imagini şi informaţii oficiale

Producătorul german BMW a prezentat cu ceva timp în urmă facelift-ul mezinului familiei X, menit să împrospăteze look-ul crossover-ului bavarez, iar acum avem şi informaţii oficiale despre refreshul lui BMW X1.

BMW X1 facelift - imagini şi informaţii oficiale BMW X1 facelift - imagini şi informaţii oficiale

Chiar dacă facelift-ul modelului bavarez X1 a fost prezentat cu ceva timp în urmă în cadrul Salonului Auto de la New York, producătorul german BMW oferă acum şi detaliile tehnice ale noului model.

În ceea ce priveşte design-ul exterior, acesta a rămas aproape neschimbat, modificările minore conferindu-i crossover-ului compact un aspect mai elegant şi mai rafinat. Spoilerul faţă a fost uşor redesenat, având acum o gură de aerisire centrală de dimensiuni mai mari iar farurile au fost retuşate având acum semnalizări dotate cu tehnologia LED. Oglinzile au fost şi ele modificate şi încorporează acum semnalizările laterale, oferind mezinului familiei X un aspect mai elegant.

Viitorii clienţi pot alege dintre două linii de design în funcţie de caracterul fiecăruia. xLine accentuează caracterul robust al crossover-ului bavarez, în timp ce pachetul Sport Line subliniază caracterul său dinamic. Interiorul a rămas aproape neschimbat, constructorul german axându-se mai mult pe îmbunătăţirea calităţii materialelor folosite.

BMW nu s-a oprit la modificările exterioare şi vine cu două noi motorizări. X1 xDrive 25d vine dotat cu un propulsor cu patru cilindri în linie de 2,0 litri ce produce 218 CP la 4000 de rotaţii pe minut şi un cuplu motor de 450 Nm între 1500 şi 2500 RPM. Acest model vine standard cu sistemul de tracţiune integrală xDrive şi obţine un consum bun, de numai 5,9 litri la suta de kilometri, având în vedere performanţele foarte bune ale motorului.

Un alt model nou este X1 sDrive 16d. Acesta este echipat tot cu un motor de 2,0 litri în patru cilindri ce dezvoltă 116 CP şi 260 Nm. Având un consum mediu de numai 4,9 litri la suta de kilometri acest model este alegerea ideală pentru cei care sunt dispuşi să sacrifice performanţele dinamice în schimbul economiei de combustibil.

BMW introduce cutia de viteze automată cu opt rapoarte pe modelul X1, aceasta fiind o premieră în această clasă. Din păcate constructorul bavarez nu a anunţat un preţ de bază al noilor modele şi nici o dată de lansare exactă, susţinând că X1 facelift va ajunge în România în această toamnă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.