Buick Excelle GT – informaţii oficiale

Buick Excelle GT este ceea ce chinezii vor primi pe post de Opel Astra Sedan. Deci putem spune că avem în faţa ochilor viitoarea versiune în trei volume a lui Astra.

Buick Excelle GT – informaţii oficiale Buick Excelle GT – informaţii oficiale

Ecuaţia este simplă, aşa cum şi Renault îşi lansează în Coreea modelele sub identitatea Samsung acelaşii lucru face şi Opel în China, folosind marca Buick, care sună mai pompos pentru asiatici. Pentru că aşa numitele notchback, adică sedanuri derivate din hatchback sunt în general destinate pieţelor emergente, era de aşteptat ca acest model să fie lansat întâi în China şi apoi în Europa Centrală şi de Est.

Ca dimensiuni noul Excelle GT este foarte generos. Cu o lungime de 4,67 metri acest model este mai lung decât Opel Vectra C şi, dacă ar fi să îl raportăm la concurenţă, mai lung decât Renault Fluence. Lăţimea este de 1,81 metri iar înălţimea totalizează 1,48 metri. Ampatamentul este de 2,685 metri, adică exact cât al actualului Opel Astra hatchback, ceea ce ne întăreşte presupunerile că lipseşte doar identitatea de marcă pentru a fi noul Opel Astra Sedan.

În materie de design, partea frontală trădează faptul că a fost derivată din Astra, dar grila tipică Buick şi farurile mari îi dau o prestanţă mai puternică (ceea ce s-a şi dorit prin asocierea cu Buick pe piaţa chineză). În schimb partea din spate este total atipică şi, deşi ne aşteptam la o mini Insignia, blocurile optice nu seamănă cu nimic altceva ce am văzut la General Motors. În plus acestea vin cu două "sprâncene" mari şi cromate. Aici va fi interesant de observat cât de mult se va păstra acest specific şi pe versiunile europene.

Interiorul este identic ca la Opel Astra, doar iluminarea tabloului de bord şi a consolei centrale este iluminată în turcoaz (găselniţă americană). Portbagajul are o capacitate de 455 litri, ceea ce nu este tocmai impresionant ţinând cont că Astra Sedan încă în vigoare are o capacitate de 490 litri şi că Fluence înghite 530 de litri.

În perspectiva motorizărilor Excelle GT vine cu trei motoare 1.6, 1.6 turbo şi 1.8, toate pe benzină şi cu următoarele puteri 90 CP, 135 CP şi 108 CP. Europa se va bucura probabil de motoare mai performante şi de Diesel. Preţurile anunţate pentru acest model sunt de 137.700 şi 189.700 yeni (16.100-22.150 euro prin conversie).

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.