Cel mai scump Range Rover: Ultimate Edition

Cel mai scump Range Rover de serie din istoria mărcii va fi prezentat la Salonul Auto Geneva 2011: ediţia specială Ultimate Edition va avea un preţ de pornire în Marea Britanie de 130.000 lire sterline.

Cel mai scump Range Rover: Ultimate Edition Cel mai scump Range Rover: Ultimate Edition

Oficialii Land Rover nu se mulţumesc doar cu echiparea de topAutobiography pentru cel mai cunoscut şi apreciat SUV de lux dinlume, Range Rover. Cu ocazia Salonului AutoGeneva 2011 ne prezintă o ediţie specială cuadevărat extravagantă: Range Rover Ultimate Edition.

Range Rover Ultimate Edition va costa 130.000 lire sterline si va fi construit in 500 de unitati

Preţul de pornire în Marea Britanie pentru RR UltimateEdition se cifrează la 130.000 lire sterline - adică peste 150.000euro. Este adevărat, un preţ la jumătate faţă de unRolls Royce Ghost, dar nivelul de lux al interiorului seapropie de ceea ce oferă limuzina britanică.

În privinţa exteriorului, nu va fi prea uşor de identificataceastă ediţie specială de un Range Rover mai normal, doarlogo-urile speciale de pe aripile faţă sau jantele speciale de 20inch fiind un indiciu mai clar. Mai există şi câtevaornamente cromate suplimentare, dar, per ansamblu, adevăratulrăsfăţ este rezervat doar pentru interior.

In spate, bancheta a fost inlocuita cu doua fotolii luxoase, ambianta fiind de birou foarte elegant

Şi nu vorbim de postul de conducere pentru şofer - deoareceRange Rover Ultimate Edition este dedicat celor care vor o maşinăcu şofer. Deci pentru cei care călătoresc pe bancheta din spate.Însă e eronat să vorbim despre banchetă, deoarece RangeRover Ultimate Edition are parte de două fotolii individuale,foarte luxoase, iar ambianţa generală este de birou delux.

Tapiţerie din cea mai fină piele, ornamente din aluminiuadevărat sau inserţii de lemn de esenţă rară Kalahan - un meniupentru milionari. Între cele două scaune regăsim un total nou tunelcentral, care adăposteşte atât un frigider pentru băuturi,cât şi o tabletă pentru laptop.

Pe spatarele scaunelor sunt plasate iPad-uri, iar in tunelul central exista un frigider

Pe spătarele scaunelor faţă sunt integrate iPad-uri, maşinaavând conectivitate la internet. Podeaua portbagajului esterealizată din lemn, în stilul regăsit pe yachturi, pereţiiinteriori fiind înveliţi în tapiţerie din piele, iar mânerele şimarginile sunt realizate din aluminiu.

Range Rover Ultimate Edition nu va fi doar scump, ci şi rar:doar 500 de exemplare urmează să fie produse, acestea fiinddisponibile pentru clienţi din doar 20 de ţări. Cât despremotorizare, doar la Geneva 2011 vom afla ce propulsor îşi va găsilocul sub capota lui RR Ultimate Edition şi, eventual, dacă modelulva fi disponibil şi în versiune blindată (necesară pe unele pieţe,nu?)

Portbagajul lui Range Rover Ultimate Edition este pavat cu lemn, in stil yacht