Chevolet Impala – generaţie complet nouă a vârfului de gamă Chevrolet în SUA

Autor: Andrei Nan acum 10 ani Prezentări

Pe plan european, vârful de gamă pe care producătorul american îl oferă este Chevrolet Malibula americani, însă, cea mai mare berlină Chevrolet este Impala, care, la Salonul Auto New York 2012, este prezentată într-o nouă generaţie.

Chevrolet Impala era până acum o maşină foarte apreciată de publicul mai conservator, precum şi de firmele de taxi sau rent-a-car, iar noua generaţie Impala capătă mai mult caracter. În primul rând, se remarcă partea frontală care aminteşte foarte clar de modelul sportiv Chevrolet Camaro prin grila mare şi profilarea sportivă a spoilerului.

Noul Chevrolet Impala vine cu un gabarit impozant, dar si un look mai plin de caracter

Apoi, muchia din spate de pe laterale îi conferă maşinii un aer nobil, alături de logo-ul cu antilopa, de pe montantul spate. Nu în ultimul rând, gabaritul maşinii cu o lungime de peste 5 metri este impresionant, iar jantele cu dimensiuni care variază între 18 şi 20 inch îi conferă noului Impala dinamism.

Interiorul noului Chevrolet Impala mizează pe combinarea unui stil modern cu o notă de sobrietate, designul general al bordului conformându-se ideii de „dual cockpit”. Habitaclul inspiră confort şi lux, iar indicatoarele clasice beneficiază şi de un display generos, de 4,2 inch, cu indicaţii lizibile.

Interiorul lui Chevrolet Impala este foarte spatios si nivelul de dotari foarte bogat

În centrul consolei regăsim un ecran tactil de 8 inch, de pe care poate fi comandată interfaţa Chevrolet MyLink. În plus, acest display disimulează în mod inteligent un spaţiu de depozitare generos în spatele său. De altfel, generozitatea spaţiului este valabilă atât pentru locurile din faţă, cât şi pentru cele din spate, în timp ce securitatea este la cote foarte înalte: 10 airbaguri, sistem de alertă OnStar şi o pleiadă de sisteme electronice, de la adaptive cruise-control până la asistenţă la parcare.

Chevrolet Impala este oferit in SUA cu trei motoare pe benzina, cu injectie directa

În domeniul motorizărilor, noul Chevrolet Impala le oferă americanilor trei motoare pe benzină cu injecţie directă: un V6 de 3,6 litri şi 303 CP şi două motoare în patru cilindri, de 2,5 litri şi 195 CP, respectiv 2,4 litri şi 182 CP – acesta din urmă beneficiază de funcţia eAssist, care ajută la reducerea consumului de combustibil. Toate motoarele sunt asociate unei cutii automate cu 6 trepte, iar modelele cu 4 cilindri beneficiază şi de sistemul active noise cancellation, pentru o insonorizare cât mai bună.

Pentru moment, preţurile nu au fost comunicate, dar noul Chevrolet Impala promite să nu-şi dezamăgească clienţii la acest capitol, mai ales prin prisma raportului preţ/spaţiu şi preţ/dotări.
Comentarii
Inchide