Chinezii aduc în Europa Landwind CV9

Despre Landwind CV9 nu putem afirma că ar face parte din pleiada de modele chinezeşti care plagiază fără menajamente maşini cunoscute. Din contră: pare o propunere foarte potrivită pentru gusturile... europenilor.

Landwind CV9 este un monovolum compact, realizat în colaborare cu studioul de design I.DE.A., ceea ce explică de ce maşina are o personalitate proprie, distanţându-se de ideea de plagiat.

Însă acest model nu este o noutate absolută, fiind prezent pe piaţa chineză încă din 2006, dar sub denumirea Fashion. Acum, a venit rândul pieţei europene să primească această maşină, planurile chinezilor fiind ambiţioase: nu mai puţin de 27 de pieţe sunt vizate începând din 2011 (nu ştim deocamdată dacă printre ele se numără şi România).

Landwind CV9 este un monovolum chinezesc, desenat de studioul european I.DE.A.

Landwind CV9 afişează un gabarit mediu, având o lungime de 4,41 metri, o lăţime de 1,77 metri şi o înălţime de 1,64 metri, iar ampatamentul de 2,71 metri promite o habitabilitate cel puţin suficientă pentru cei maxim 7 pasageri pe care îi poate transporta.

La nivelul motorizărilor, CV9 propune doar propulsoare pe benzină: un 1,6 litri de 95 CP şi un 2,0 litri de 137 CP, nefiind încă nici o motorizare diesel în plan. Consumurile medii sunt acceptabile, fiind de 6,5 litri/100 km pentru motorul de 1,6 litri, respectiv 7,0 litri/100 km pentru propulsorul mare.

Landwind CV9 este propus doar cu doua motoare pe benzina, de 95 si 137 CP

Nivelul de echipare se anunţă bogat, standard fiind oferite ABS + EBD, sistem de climatizare, sistem audio cu MP3, jante din aliaj sau senzori de parcare. În plus, chinezii oferă pentru Landwind CV9 o garanţie de 3 ani sau 100.000 km.

Toate acestea pentru un preţ de pornire foarte tentant pe pieţele vestice: 14.500 euro. În Germania, de exemplu, Dacia Logan MCV cu 7 locuri şi motorul 1,6 16V de 105 CP are un preţ de pornire de 12.150 euro în versiunea de bază, ajungând, în variantă full option, la un preţ similar cu al lui Landwind CV9.

Pretul de pornire anuntat in Europa pentru Landwind CV9 este sub 15.000 euro

Prin urmare, chinezii tatonează din ce în ce mai serios piaţa auto europeană - iar, dacă au învăţat ceva din testele de coliziune de până acum şi despre preferinţele clienţilor de pe bătrânul continent, sintagma "invazia chineză" ar putea deveni realitate mai repede decât ne-am aşteptat.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.