Citroen AirCross – MPV cu valenţe de crossover

Moda crossover atinge şi segmentul MPV, ultimul atins de această tendinţă este Citroen AirCross, un C3 Picasso cu alte straie.

Citroen AirCross, în ciuda numelui pompos, este doar o versiune cu haine de crossover a lui Citroen C3 Picasso, redenumită pentru a nu complica şi mai mult titulatura MPV-ului francez. Acest model a fost arătat iniţial de către Citroen Brazilia, iar ştirea a ajuns în Europa prin intermediul unui fost colaborator WorldCarFans, dar nu este exclus ca modelul să ajungă şi în Europa la Salonul de la Paris.

Estetic, acest monovolum este foarte bine pus în valoare de elementele crossover adăugate, figurând noi spoilere, noi praguri şi o grilă mai proeminentă. Un exerciţiu foarte interesant este reprezentat de prelungirea barelor de plafon pe parbriz şi chiar montarea roţii de rezervă pe hayon reuşeşte să îi dea un plus de forţă acestui model.

Despre modificări de natură dinamică nu se specifică nimic, cel mai probabil tracţiunea integrală fiind doar o himeră. Motorizările vor fi alese din cele existente deja şi singurul câştig va fi garda la sol mai înaltă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.