Citroen DS3 R3 – pentru piloţii entuziaşti

Citroen, liderul absolut în materie de raliuri, oferă piloţilor care vor să calce pe urmele lui Loeb, noul Citroen DS3 R3.

Citroen domină în ultimii ani WRC-ul, dar vrea să îşi extindă dominaţia şi în clasele inferioare. Astfel pentru noile reglementări al Grupa R3T, francezii lansează Citroen DS3 R3. Acest automobil se bazează în mod egală pe zestrea tehnică a versiunii de serie, dar şi pe modificările specifice modelelor de raliu. Propulsorul de sub capotă lui Citroen DS3 R3 este cel 1.6 THP care dezvoltă 210 CP, (cu 10 mai mult decât ediţia limitată de şosea DS3R), iar cuplul are o valoare de 350 Nm. Acest motor vine cu unitate turbo, injectoarele şi pompele de uzină, dar filtrele, pistoanele, volanta şi arborele cu came sunt special dezvoltate pentru competiţie.

Acest model aduce o premieră în lumea modelelor de curse comercializate către particulari, o transmisie semi-automată cu şase rapoarte, care schimbă de două ori mai rapid decât cea manuală şi asigură o fiabilitate sporită a trenului de rulare. Suspensia este una special concepută pentru a face faţă condiţiilor de concurs de la Grupa R, fiind dezvoltată împreună cu cei de la BOS.

Acest model va putea fi cumpărat în cursul acestui an şi va fi oferit de Citroen Racing atât sub forma de kit, cât şi ca versiune "ready-to-race". Preţul pieselor care se pot monta pe versiunea de serie este de 62.000 euro, iar cel gata de cursă costă 90.000 euro. De asemenea, acest model prefaţează primul pas spre viitorul Citroen DS3 WRC, care va lua locul lui C4 WRC în Campionatul Mondial de Raliuri în viitor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.