DDR Miami GT - clona de McLaren F1?

A fost o vreme când McLaren F1 a fost considerat supercarul suprem. Aşa încât de ce să nu fie luat ca exemplu de către firma DDR? Care şi-a propus să construiască ”supercarul abordabil”. Deci o clonă ieftină de McLaren F1. Şi nu sunt chinezi!

DDR Miami GT - clona de McLaren F1? DDR Miami GT - clona de McLaren F1?

La începutul anilor '90 apărea fabulosul McLaren F1, un supercar cu motor V12 BMW şi care oferea trei locuri. În 1998 a devenit cea mai rapidă maşină de serie, atingând 391 km/h, iar cadenţa a fost de numai 106 maşini, cu preţuri începând de la un milion de dolari în sus.

Suficient pentru ca McLaren F1 să devină un adevărat obiect de cult pentru mulţi pasionaţi auto. Cum este şi cazul entuziaştilor de la DDR Motorsport, care au hotărât să ofere celor interesaţi "supercarul accesibil", o maşină sport care seamănă izbitor de mult cu McLaren F1.

Veţi spune că e normal, chinezii clonează orice. Însă, culmea, aici nu vorbim de chinezi, ci de... americani. Deocamdată nu avem informaţii că Gordon Murray sau Ron Dennis, creatorii lui McLaren F1, ar fi ofensaţi de apariţia noii maşini. Poate pentru că diferenţele sunt, totuşi, uriaşe.

Chiar dacă aspectul lui DDR Miami GT este suficient de asemănător cu al unui McLaren F1 (decupare triunghiulară a portierelor, capota mică dintre faruri, deschiderea similară a uşilor sau partea din spate profilată la fel), distanţa faţă de original este mai mult decât uriaşă.

În primul rând, este vorba despre preţ: DDR Miami GT costă doar 20.000 USD (mai puţin de 15.000 euro). Cum este posibil aşa ceva? Ei bine, nu e o maşină "la cheie", ci un car-kit, pe care îl asamblezi în garaj. În plus, pachetul conţine doar şasiul tubular, caroseria din fibră de sticlă (nevopsită), suspensia, sistemele de direcţie şi de frânare, sistemul de răcire şi câteva elemente ale cockpitului - care e convenţional, cu două locuri.

Motorul şi transmisia rămân la latitudinea clientului, specialiştii DDR Motorsport recomandând "donatorii" Toyota MR2, Honda NSX sau Chevrolet Corvette. Adică DDR Miami GT chiar poate deveni un bolid surprinzător de performant, în funcţie de bugetul suplimentar al clientului.

În concluzie, colecţionarii de McLaren F1 pot sta liniştiţi - nu riscă să li se devalorizeze bijuteriile din garaje din cauza micii clone americane. Care nu ştim cât succes va avea, mai ales că americanii sunt, din nou, în pragul unui colaps financiar.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.