Defender – împrospătat pentru 2012

Autor: Dan Vache acum 9 ani Prezentari

Deşi tot Internetul vuieşte cu veşti legate de un concept al urmaşului lui Defender care va fi prezentat la Frankfurt, actuala generaţie mai are cel puţin doi ani de viaţă pe piaţă. Pentru 2012, Land Rover lansează pe Defender o nouă motorizare diesel, de 2.2 litri care acum respectă normele Euro 5. Ea dezvoltă 120 CP şi 360 Nm şi înlocuieşte fostul motor de 2,4 litri foarte învechit din toate punctele de vedere.

Noua motorizare îi permite lui Defender să atingă o viteză maximă de 145 km/h iar emisiile de CO2 sunt anunţate la 266 g/km (Defender 90) respectiv 295 g/km pentru Defender 110 /130.
Pentru România nu au fost încă comunicate preţurile oficiale dar în Anglia cel mai ieftin Defender va costa de la 21.000 de lire în sus. Ca dotări noi vor fi oferite două pachete noi de opţionale – Comfort Pack cu aer consiţionat, CD player şi inchidere centralizată plus geamuri acţionate electric. Acest pachet va costa în jur de 1.600 de lire în Anglia. Va mai exista şi un pachet special pentru off-road-eri, cu preţ de aproximativ 1.500 de lire şi care va oferi ABS, anvelope de off-road, protecţie suplimentară pentru podeaua maşinii şi cârlig de remorcare.

Citește și...


Comentarii
Inchide