Delta Motorsport E-4 - maşina exotică electrică britanică

Unii vor de la maşinile electrice o mult mai bună autonomie. Alţii, însă, vor să atingă viteze maxime foarte mari. Este şi cazul noului Delta Motorsport E-4, o maşină electrică sportivă care depăşeşte lejer 200 km/h!

Delta Motorsport E-4 - maşina exotică electrică britanică Delta Motorsport E-4 - maşina exotică electrică britanică

Cea mai cunoscută maşină electrică sportivă în acest moment (vorbim de maşini de serie, nu de prototipuri sau concepte) este Tesla Roadster Sport. Care, deşi se mândreşte cu un demaraj fulminant, de numai 3,7 secunde, are o viteză maximă nu prea conformă domeniului supersportivelor: "doar" 212 km/h.

Dacă, în general, unul dintre marile neajunsuri ale unei maşini electrice este considerat a fi autonomia, iar mulţi producători încearcă să găsească soluţii pentru creşterea acesteia, iată că micul producător britanic Delta Motorsport nu are în minte decât creşterea performanţelor.

Noul lor model Delta Motorsport E-4 este un coupe compact, care se laudă cu o viteză maximă de 240 km/h, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru a trezi interesul amatorilor de performanţe. Şi demarajul 0-100 km/h este foarte bun, situându-se sub bariera celor 5 secunde.

Propulsia lui Delta Motorsport E-4 este asigurată de două motoare electrice, proiectate la Universitatea din Oxford. Acestea dezvoltă fiecare câte 120 CP şi nu mai puţin de 600 Nm, de la 0 rpm. Prin urmare, E-4 se bazează pe o putere maximă de 240 CP şi un cuplu motor maxim uriaş, de 1.200 Nm.

Caroseria este realizată din materiale compozite şi fibră de carbon, având o masă de numai 85 kg - adică doar 35% din masa unei structuri similare realizată din oţel. În plus, aceasta este conformă normelor de securitate europene.

Deocamdată, nu se ştiu date despre preţurile lui Delta Motorsport E-4 sau planurile de producţie, însă oficialii vor ţine seama de feedbackul şi interesul publicului, cu ocazia cursei din toamnă, RAC Future Car Challenge, un "raliu" pe 60 de mile, între Brighton şi Londra.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.