Două variante noi de putere pentru Renault Megane 3 RS

Vechiul Renault Megane 2 RS a avut parte în fiecare an de câte o ediţie specială. Iar acest lucru se pare că se va repeta şi noua generaţie: Renault Megane 3 RS.

Două variante noi de putere pentru Renault Megane 3 RS Două variante noi de putere pentru Renault Megane 3 RS

Că Renault are de gând să lanseze o versiune de 275 CP a modelului Renault Megane 3 RS nu mai este nicio surpriză, capacul motorului fiind dovadă clară că această variantă este, sau cel puţin a fost, în cărţi. Acum vă putem oferi şi câteva date tehnice referitoare la aceasta versiune, momentan, neoficiale. Puterea maximă de 275 CP este furnizată la 6000 rpm, în timp ce cuplul de 390 Nm este disponibil în totalitate la 3000 rpm.

Cutia de viteze a fost modificată, oferind acum trepte mai lungi decât cele regăsite pe varianta de bază, însă chiar şi în aceste condiţii, acceleraţia de la 0 la 100 km/h se face în doar 5,8 secunde, graţie în parte şi greutăţii rămase neschimbate. Consumul a crescut însă, cu puţin, la 12 litri la fiecare 100 de km în mediu urban, 6,9 l/100 km în afara localităţii şi 8,6 în mod mixt.

Mai interesantă este însă o nouă versiune, una care ar putea în viitor să poarte titulatura Alpine. Renault Megane RS 300 vine, aşa cum îi spune şi numele, cu 300 CP, dezvoltaţi din acelaşi motor de 2.0 litri supraalimentat, plus un cuplu motor de 440 Nm. Cutia de viteze are trepte şi mai lungi decât versiunea de 275 CP, ceea ce explică în mare parte şi acceleraţia de la 0 la 100 de km asemănătoare.

Viteza maximă ajunge până aproape de 290 km/h, în timp ce rezervorul a crescut până la 70 de litri, chiar dacă nu putem vorbi şi de o creştere a consumului. Să nu uităm nici de noile pneuri 250/45 R18, menite a păstra cât mai bine contactul cu solul.

Toate aceste date sunt neoficiale, însă ne aşteptăm ca noile versiuni să fie făcute publice anul acesta, chiar la Salonul Auto de la Paris din toamnă. Până atunci, cine doreşte un spor de putere pentru Renault Megane 3 RS, poate apela la tuneri, care au reuşit deja să treacă de pragul celor 300 CP.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.