Două variante noi de putere pentru Renault Megane 3 RS

Vechiul Renault Megane 2 RS a avut parte în fiecare an de câte o ediţie specială. Iar acest lucru se pare că se va repeta şi noua generaţie: Renault Megane 3 RS.

Două variante noi de putere pentru Renault Megane 3 RS Două variante noi de putere pentru Renault Megane 3 RS

Că Renault are de gând să lanseze o versiune de 275 CP amodelului Renault Megane 3 RS nu mai este nicio surpriză,capacul motorului fiind dovadă clară că aceastăvariantă este, sau cel puţin a fost, în cărţi. Acum vă putem oferişi câteva date tehnice referitoare la aceasta versiune, momentan,neoficiale. Puterea maximă de 275 CP este furnizată la 6000rpm, în timp ce cuplul de 390 Nm este disponibil în totalitate la3000 rpm.

Cutia de viteze a fost modificată, oferind acum trepte mai lungidecât cele regăsite pe varianta de bază, însă chiar şi în acestecondiţii, acceleraţia de la 0 la 100 km/h se face în doar5,8 secunde, graţie în parte şi greutăţii rămaseneschimbate. Consumul a crescut însă, cu puţin, la 12 litri lafiecare 100 de km în mediu urban, 6,9 l/100 km în afara localităţiişi 8,6 în mod mixt.

Mai interesantă este însă o nouă versiune, una care ar putea înviitor să poarte titulatura Alpine. Renault Megane RS 300 vine, aşacum îi spune şi numele, cu 300 CP, dezvoltaţi din acelaşimotor de 2.0 litri supraalimentat, plus un cuplu motor de 440Nm. Cutia de viteze are trepte şi mai lungi decâtversiunea de 275 CP, ceea ce explică în mare parte şi acceleraţiade la 0 la 100 de km asemănătoare.

Viteza maximă ajunge până aproape de 290 km/h,în timp ce rezervorul a crescut până la 70 de litri, chiar dacă nuputem vorbi şi de o creştere a consumului. Să nu uităm nici denoile pneuri 250/45 R18, menite a păstra cât mai bine contactul cusolul.

Toate aceste date sunt neoficiale, însă ne aşteptăm ca noileversiuni să fie făcute publice anul acesta, chiar la Salonul Autode la Paris din toamnă. Până atunci, cine doreşte un spor de puterepentru Renault Megane 3 RS, poate apela la tuneri, care au reuşit deja să treacă de pragul celor 300CP.