Fiat 500 Abarth "DA 0 A 100"

Pentru a celebra centenarul fondatorului Karl Abarth, divizia sportivă de la Fiat cu acelaşi nume scoate o ediţie specială a modelului Fiat 500 Abarth şi pentru a fi clar pentru toată lumea ce se aniversează o botează "DA 0 A 100".

Fiat 500 Abarth "DA 0 A 100" Fiat 500 Abarth "DA 0 A 100"

500 Abarth - în cinstea fondatoruluiKarl Abarth este cel care pornind de la meşteşugăritul motocicletelor şi mai apoi a modelelor Fiat, a fondat divizia sportivă Abarth specializată iniţial pe latura competiţională şi relansată mai nou ca parte integrată a companiei Fiat specializată în preparea hot hatch-urilor pentru publicul larg.  Au trecut astfel 100 de ani de la naşterea austriacului naturalizat în Italia şi pentru a marca evenimentul Fiat  scoate o ediţie specială a celui mai reprezentativ model din toate timpurile Fiat 500 Abarth.

Versiunea "DA 0 A 100", sau mai pe româneşte " DE LA 0 la 100" este una foarte sportivă, bazată pe modelul Fiat 500 Abarth, cu un motor 1.4 turbo ce dezvoltă 160 CP şi un cuplu de 230 Nm. De asemenea, printr-o modificare a rapoartelor cutiei, modelul este mai sprinten până la 100 km/h, reuşind să atingă această valoare în doar 7,3 secunde. Viteza maximp este de 211 km/h.

Frânarea este de asemenea îmbunătăţită prin adăugarea discurilor perforate şi a unul etrieri mult mai performanţi. Modelul vine încălţat cu jante pe 17 inchi şi cu o suspensie şi mai fermă, fiind practic un model de curse deghizat în haine de stradă. Fiind o ediţie aniversară, nu lipsesc plăcuţele  comemorative, discrete dar destul de prezente pe suprafaţa caroseriei.

Interiorul nu este însă radical modificat, fiind presonalizat prin apariţia logo-urilor "DA 0 A 100". Deocamdată preţurile nu au fost divulgate, dar probabil nu va fi unul modic, ţinând cont că doar 101 exemplare vo rfi produse şi prbabil pasionaţii îşi fac deja calculele.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.